Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Θεσμικός κίνδυνος η προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης, λέει η Μιλένα Αποστολάκη

Υποκλοπές: Θεσμικός κίνδυνος η προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης, λέει η Μιλένα Αποστολάκη

Κανενός είδους επιτάχυνση δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν η υπόθεση ανατίθεται σε έναν εισαγγελέα, «που δεν έχει παρακολουθήσει καθόλου την πορεία της έρευνας έως τώρα», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη

Η υπεύθυνη του ΚΤΕ Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζει την ανησυχία της μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να φύγει ο φάκελος των υποκλοπών από τους δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών και να διαβιβαστεί στο ανώτατο δικαστήριο ο φάκελος με τη σχετική δικογραφία, προκειμένου η έρευνα να διενεργηθεί στο εξής από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στη δήλωσή της, επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο «αποκαλύπτεται ότι πριν την απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να φύγει ο φάκελος των υποκλοπών από τους δυο εισαγγελείς πρωτοδικών κ.κ. Τριανταφύλλου και Σπυρόπουλο, οι δυο εισαγγελείς είχαν υποβάλει αίτημα στην ΑΔΑΕ ζητώντας από την Αρχή να διασταυρώσει αν οι 92 τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν στοχοποιηθεί με το λογισμικό predator, παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ».

Καμία επιτάχυνση δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν η υπόθεση ανατίθεται σε έναν εισαγγελέα, «που δεν έχει παρακολουθήσει καθόλου την πορεία της έρευνας»

«Δηλαδή, οι δυο εισαγγελείς Πρωτοδικών», τονίζει η Μιλένα Αποστολάκη, «είχαν ανοίξει τη διαδικασία για να διασταυρωθεί η ύπαρξη ενιαίου κέντρου ΕΥΠ-Predator, γεγονός που θα οδηγούσε στο επόμενο βήμα, τις διώξεις των υπευθύνων προσώπων, που θα εντόπιζαν».

«Η προσπάθεια κουκουλώματος είναι υπαρκτός θεσμικός κίνδυνος»

«Υπό τη νέα της σύνθεση – που έγινε έπειτα από τη σκοτεινή συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας με τον Κ. Βελόπουλο – η ΑΔΑΕ παρέπεμψε τους δυο εισαγγελείς στη γνωμοδότηση Ντογιάκου περί απορρήτου, η οποία προφανώς αφορά φυσικά πρόσωπα και όχι εισαγγελείς στους οποίους έχει χρεωθεί η σχετική δικογραφία», σημειώνει.

Και προσθέτει πως «σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κ.κ. Τριανταφύλλου και Σπυρόπουλος επανήλθαν την Παρασκευή με νέο αίτημά τους προς την ΑΔΑΕ και μέσα στο Σαββατοκύριακο αποφασίστηκε η ανάθεση της έρευνας σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η ‘επιτάχυνση’ και ‘αναβάθμιση’ της διαδικασίας είναι μια εκδοχή. Η προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης είναι υπαρκτός θεσμικός κίνδυνος».

Η Μιλένα Αποστολάκη υπογραμμίζει ότι «οι μεθοδεύσεις για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, να αποτραπεί η συνεισφορά της στην ποινική έρευνα, καθώς και να ελεγχθεί η πλειοψηφία στην Αρχή για τις μελλοντικές της αποφάσεις, τροφοδοτούν δικαιολογημένη ανησυχία και καχυποψία».

Για να σημειώσει καταληκτικά: «Άλλωστε, κανενός είδους επιτάχυνση δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν η υπόθεση ανατίθεται σε έναν εισαγγελέα, που δεν έχει παρακολουθήσει καθόλου την πορεία της έρευνας έως τώρα, θα πρέπει να διαβάσει μία δικογραφία χιλιάδων σελίδων και να ενημερωθεί για ανακριτικές ενέργειες δεκαπέντε μηνών πριν μπορέσει να κάνει οτιδήποτε».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024