Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Αναβαθμίζεται η έρευνα - Τι σχολιάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Υποκλοπές: Αναβαθμίζεται η έρευνα – Τι σχολιάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Νέο κεφάλαιο ανοίγει στην υπό εξέλιξη, από τον Απρίλιο του 2022, δικαστική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία μέχρι και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Στον Άρειο Πάγο «κατέληξε» η έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την αναβάθμισή της από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Η κυρία Αδειλίνη αφαίρεσε τη δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, έπειτα από 18 μήνες από την έναρξη των ερευνών της Δικαιοσύνης.

«Επειδή η υπόθεση αυτή α) είναι εξαιρετικής φύσης και μείζονος σημασίας και απαιτείται η αναβάθμιση της σχετικής έρευνας και β) από την καθυστέρηση περάτωσης της πέραν των σχετικών για το θέμα αυτό καταγγελιών υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων, παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΚΠΔ να διενεργήσετε προσωπικά προκαταρκτική εξέταση».

Η έρευνα για πολιτικά πρόσωπα

Στόχος των εισαγγελικών Αρχών είναι πλέον η ταχύτερη, το δυνατόν, ολοκλήρωση αυτής της πολύκροτης έρευνας, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος φέρεται να παρακολουθούσε δεκάδες συνομιλίες πολιτών, ανάμεσά τους πολιτικοί αρχηγοί και ανώτατοι στρατιωτικοί.

«Σημαντική εξέλιξη»

Την αναβάθμιση της υπόθεσης σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση αναμένει τα πορίσματα της Δικαιοσύνης.

Οι εισαγγελικές Αρχές ζητούν την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της έρευνας, μιας και μέχρι και σήμερα δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι στο πλαίσιο της θεσμικής θωράκισης της υπόθεσης με βασικό στόχο την αποφυγή οποιασδήποτε παραγραφής κάποιου επιμέρους αδικήματος. Αυτό είναι μία σημαντική εξέλιξη από αυτήν την άποψη» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

«Το Μαξίμου προσπαθεί να αλώσει τις ανεξάρτητες Αρχές»

Για προσπάθεια υπονόμευσης των ανεξάρτητων Αρχών μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τις αλλαγές στη σύνθεση των διοικήσεων των ανεξάρτητων αρχών, μεταξύ των οποίων και της ΑΔΑΕ.

Στην αλλαγή της διοίκησης της ΑΔΑΕ αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με επίκεντρο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, τονίζοντας: «Ποιοι είναι αυτοί που πήγαν να τις αλώσουν, να τις υπονομεύσουν για να μην οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, διοικητής της ΕΥΠ, ανιψιός και οι παράγοντες του παρακράτους; Οι κύριοι του Μαξίμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου ζήτησε να διαβιβαστούν στον Άρειο Πάγο αυθημερόν οι δικογραφίες που έχουν συσχετιστεί για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μεταξύ των οποίων και εκείνη που σχηματίστηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε για την υπόθεση, τον Αύγουστο του 2022, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024