Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Πολλές «συμπτώσεις» - Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Πολλές «συμπτώσεις» – Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την «αιφνιδιαστική» αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ

Για μία σειρά «συμπώσεων» στην υπόθεση των υποκλοπών έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ.

«Θέλω να σας ενημερώσω για μια ακόμη ‘σύμπτωση’ στην υπόθεση των υποκλοπών. Μια υπόθεση, που πάνω από έναν χρόνο ταλανίζει την πατρίδα μας», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Υπενθύμισε ότι «την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, της ανεξάρτητης αυτής αρχής, για το θέμα, που αφορά στην ΕΥΠ», σημειώνοντας πως «η εισήγηση του προέδρου της Αρχής είναι ένα πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ, γιατί δεν δέχθηκε να συνεργαστεί με την ανεξάρτητη αρχή, δίνοντας τον αιτιολογικό φάκελο που δικαιολογούσε – κατά την εισαγγελέα κ. Βλάχου – και την υποκλοπή και την παρακολούθηση του κινητού μου τηλεφώνου».

«Ενώ, λοιπόν, η  επίμαχη αυτή συνεδρίαση είναι την Παρασκευή, μαθαίνουμε πριν από λίγο ότι αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων έρχεται αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ανεξάρτητης αρχής», προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι μια ακόμη ‘σύμπτωση’, που αθροίζεται σε συνέχεια των προηγούμενων ‘συμπτώσεων’».

«Πολλές οι ‘συμπτώσεις’»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρέθεσε, στη συνέχεια, μία σειρά «συμπτώσεων» στην υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ και το Predator:

«’Σύμπτωση’ η παρακολούθηση και μέσω ΕΥΠ και Predator. Δεν έχουν το Predator, αλλά μαζί παρακολουθούσαν.

»’Σύμπτωση’ ότι δεν έδωσαν στην ΑΔΑΕ τον φάκελο από την ΕΥΠ,  που με παρακολουθούσε ως δήθεν ‘εθνικό κίνδυνο’, γιατί πρέπει να δικαιολογήσουν ποιος είναι ο ‘εθνικός κίνδυνος’ που επικαλείται η κ. Βλάχου.

«Επικίνδυνη για τους θεσμούς και τη δημοκρατία η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

»Και η απάντηση της επόμενης ‘σύμπτωσης’ είναι οι ημερομηνίες: Από την αρχή της διαδικασίας εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μέχρι και την εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

»Άλλη μια ‘σύμπτωση’: Στις 26 Ιουλίου, από αυτό το βήμα, σας κατέθεσα τον φάκελο μιας άλλης ανεξάρτητης αρχής, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του κ. Μενουδάκου, η οποία επί της ουσίας λέει ότι υπήρχαν πολλαπλά κρούσματα με το Predator. Ρώτησα τότε το Σώμα αν υπάρχουν άλλοι υπουργοί ή βουλευτές, που παρέλαβαν αντίστοιχο ενημερωτικό φάκελο. Εσάς στον ΣΥΡΙΖΑ, που λέγατε ότι υπάρχουν θύματα και σε εσάς. Στη Νέα Δημοκρατία. Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν; Να καταθέσουν τους φακέλους. Δεν κατατέθηκε τίποτα», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Και προσέθεσε πως «μετά από αυτές τις τυχαίες ‘συμπτώσεις’, αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία μας, οι θεσμοί μας, το κράτος δικαίου δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να περιφρουρηθούν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», κάνοντας λόγο για μια «επικίνδυνη κυβέρνηση» για τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

«Αυτή, λοιπόν, η κυβέρνηση, μετά από αυτή τη συνέχεια των ‘συμπτώσεων’, έρχεται μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της ανεξάρτητης αρχής να αντικαταστήσει μέλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Για εμάς τα πράγματα είναι αποκαλυπτικά», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, τόνισε ότι «σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών, δυστυχώς – απ’ ό,τι φαίνεται – η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συγκαλύψει όχι μόνο τους ανιψιούς, όχι μόνο τους επιχειρηματίες, αλλά και την ίδια την ΕΥΠ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως θα συνεχίσει τον αγώνα, «καθημερινά, για να καταλάβουν οι πολίτες ποια είναι η δημοκρατική παράταξη που περιφρουρεί τους θεσμούς και τη δημοκρατία και ποια είναι η κυβέρνηση που τους υπονομεύει καθημερινά, με μόνο στόχο να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και του οικογενειακού του περιβάλλοντος».

Τέλος, απαντώντας στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Σκρέκα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε τα εξής:

«Δηλαδή μας λέτε ότι είναι μια ακόμη ‘σύμπτωση’ μέσα σε όλες αυτές τις ‘συμπτώσεις’, που ζήσαμε τον προηγούμενο χρόνο. Λέτε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε μια ακόμη ‘σύμπτωση΄, μια μέρα πριν τη συζήτηση στην ανεξάρτητη αρχή με την εισήγηση να μπει πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ, που δεν έδωσε τον φάκελο, που τάχα δικαιολογούσε γιατί είμαι ‘εθνικός κίνδυνος’.

»Μια μέρα πριν, αντικαθιστάτε μέλη για να φρενάρετε τη διαδικασία. Και σας λέω, λοιπόν, ευθέως ότι είστε επικίνδυνοι για τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Είστε μια κυβέρνηση, που πρέπει άμεσα να λογοδοτήσει για αυτό το σκάνδαλο, που έχει εκθέσει διεθνώς τη χώρα».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024