Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησής μου, όχι μία

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησής μου, όχι μία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατήγγειλε ότι έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησης του ιδίου από το Predator, ενώ τόνισε πως πρέπει να σταματήσουν «να κρύβονται από τις πραγματικές τους ευθύνες και ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες»  

Το θέμα των υποκλοπών επανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στο Δημόσιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στο νομοσχέδιο και στις προτάσεις του κόμματός του, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως ο ίδιος – «σε αντίθεση» με την κυβέρνηση – πάντα λειτουργεί με διαφάνεια και γι’ αυτό θα ήθελε σήμερα να ενημερώσει για μία τελευταία εξέλιξη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

«Μετά από ένα χρόνο που είχα επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρέλαβα χθες το βράδυ επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και ενημερώνει ότι έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησής μου και όχι μία», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Η πρώτη, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021. Η δεύτερη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, ήταν αυτή που εντόπισε και η ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Και η τρίτη απόπειρα έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021. Ενώ δηλαδή βρισκόμουν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ».

«Πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

«Παραδίδω στα πρακτικά την επιστολή του Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Όπως έχει δημόσια ενημερώσει ο κ. Μενουδάκος, 87 ακόμη συμπολίτες μας έλαβαν αντίστοιχα μηνύματα με το Predator. Συνεπώς, υπάρχουν 87 τέτοιες επιστολές», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τόνισε πως «οφείλουν να ενημερώσουν τη Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό. Οφείλουν να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες δίνοντας τα στοιχεία αυτά στη Δικαιοσύνη. Το οφείλουν στην αλήθεια. Το οφείλουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη Δημοκρατία».

«Να σταματήσουν να κρύβονται από τις ευθύνες τους ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του»

«Αυτοί που επέτρεψαν σκόπιμα να κυλιστεί η δημόσια ζωή στο βούρκο και να κρύψουν με παραπληροφόρηση και συμψηφισμούς τις βαρύτατες ευθύνες τους, πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για να καταλήξει: «Είμαι εδώ για να συνεχίσω τον αγώνα της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού των θεσμών και της Δημοκρατίας. Το ερώτημα που περιμένουμε να απαντήσει η Δικαιοσύνη, αλλά και οι ανεξάρτητες αρχές, είναι ένα: ποιοι είχαν στήσει αυτό το παράκεντρο εξουσίας και χρησιμοποιούσαν το Predator. Πρέπει η Δικαιοσύνη να ελέγξει άμεσα πόσοι από τους 87 υπήρξαν και θύματα παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, για να δούμε τελικά πόσες ήταν οι διαβολικές συμπτώσεις. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να κρύβονται από τις πραγματικές τους ευθύνες και ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024