Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάρθα Στιούαρτ: Ανταπαντά στην κριτική για το ντύσιμο και την ηλικία

Μάρθα Στιούαρτ: Ανταπαντά στην κριτική για το ντύσιμο και την ηλικία

Η σημερινή «γκουρού» του lifestyle, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο για τη διαπραγμάτευση μετοχών

Η Μάρθα Στιούαρτ, η επιχειρηματίας που έχει βρεθεί να μας απασχολεί για πολύ πιο σοβαρούς λόγους από την γκαρνταρόμπα της, έχει μάθει να προκαλεί τα φώτα της δημοσιότητας.

Κάποτε αυτή η προβολή και η στάση ως προς τα ζητήματα της ηλικίας, αλλά και της προσοχής που πέφτει στην εμφάνιση μιας γυναίκας λόγω του φύλου της, μπορεί να είναι σημαντικά απελευθερωτική και για τις γυναίκες που δεν έχουν τόσο δυνατή και δημόσια «φωνή» για να μιλήσουν για θέματα που μας απασχολούν όλους.

Από το μακρινό… 2005 που «προκαλούσε» με πιιο ουσιαστικούς τρόπους

Πάντα… πέτρα του σκανδάλου

Σε μια γυναίκα στα 82 της χρόνια –ναι, η εξαιρετική εμφάνιση της Μάρθα Στιούαρτ δεν παραπέμπει με τίποτα στην ηλικία της- δεν αναμένει κανείς να βρεθούν άνθρωποι να ασχοληθούν μόνο με το πώς φαίνεται. Ιδίως στην περίπτωσή της. Μια δαιμόνια αυτοδημιούργητη γυναίκα επιχειρηματίας.

Θυμόμαστε όλοι ότι η σημερινή «γκουρού» του lifestyle στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο για τη διαπραγμάτευση μετοχών της ImClone.

Οι κατηγορίες ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και το 2004 καταδικάστηκε γι’ αυτή την υπόθεση. Εξέτισε ποινή πέντε μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή και αφέθηκε ελεύθερη τον Μάρτιο του 2005.

Η σημειολογία του να φορέσει μαγιό σε ένα εξώφυλλο αφορά όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας

Στιγμιότυπο από τις τότε δικαστικές της περιπέτειες

Ο ηλικιακός ρατσισμός

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένεις πλέον η Μάρθα Στιούαρτ, με τη δική της ακτινοβολία και καπατσοσύνη, να απασχολεί το κοινό μόνο με τα ρούχα της ή τέλος πάντων με τον τρόπο που επιλέγει να παρουσιάσει τον εαυτόν της. Είναι πραγματικά πολύ επιφανειακή προσέγγιση.

Ωστόσο, η γυναίκα που στα 82 της έχει 4,2 εκατομμύρια followers στο Instagram και 3,2 εκατομμύρια να την ακολουθούν στο Facebook, δεν διστάζει να βγει και να ανταπαντήσει στους… επικριτές της.

Αυτή τη φορά από το «Page Six» της New York Post. Αφού ερωτήθηκε αναλόγως, κατά την επίσημη εμφάνισή της σε γκαλά μόδας στη Νέα Υόρκη, γέλασε και είπε: «Ντύσιμο για την ηλικία ποιανού;»

Το νόημα της ζωής

Όπως τόνισε η επιχειρηματίας, «Ντύνομαι με τον ίδιο τρόπο από τότε που ήμουν 17 ετών. Εάν δείτε τις φωτογραφίες μου στο Instagram, μοιάζουν σχεδόν ίδιες… Δεν σκέφτομαι την ηλικία μου. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πολύ πιο υπέροχοι όσο μεγαλώνουν παρά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους και χειροκροτώ γι’ αυτό τον καθένα του ξεχωριστά.

Νωρίτερα φέτος, είχε ξεσηκώσει… σάλο, ποζάροντας για το «Sports Illustrated» με μαγιό. Ερωτηθείσα γι’ αυτό, αστειεύτηκε, είπε ότι ήταν η ευκαιρία της ζωής της, απλώς άργησε περίπου… 30 χρόνια. «Σκέφτηκα ότι θα ήταν τέλειο. Δεν ήταν σκοπός μου να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά όταν μου ζητήθηκε, είπα, πάμε να το κάνουμε!»

Η σημειολογία του να φορέσει μαγιό σε ένα εξώφυλλο αφορά όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας, κατά τη Μάρθα Σιούαρτ.

Όπως είπε, «Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις είτε αφορούν την ομορφιά είτε τη διανόηση είτε τη φιλανθρωπία. Το να είμαι ικανή να το κάνω, έχει πλάκα για μένα. Κι αυτό είναι κάτι που ο καθένας επιθυμεί να πετύχει για τον εαυτόν του.»

(Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: https://www.facebook.com/marthastewart/)

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024