Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «σφυρί» οι κιθάρες των Έρικ Κλάπτον και Κερτ Κομπέιν

Στο «σφυρί» οι κιθάρες των Έρικ Κλάπτον και Κερτ Κομπέιν

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Hard Rock Cafe του Νάσβιλ στις 16 - 18 Νοεμβρίου.

Θα πωληθούν σε δημοπρασία με εκτιμώμενη τιμή έως και δύο εκατομμύρια δολάρια, οι κιθάρες των Έρικ Κλάπτον και Κερτ Κομπέιν. Η κιθάρα του Έρικ Κλάπτον, με το παρατσούκλι «Fool» έχει έντονα χρώματα και μια ψυχεδελική σκηνή που απεικονίζει έναν γυμνό άγγελο πάνω σε ένα σύννεφο.

Το είδωλο του rock ‘n’ roll έπαιξε για πρώτη φορά την ηλεκτρική κιθάρα Gibson SG του 1964 στη σκηνή, ενώ ήταν σε περιοδεία στις ΗΠΑ με το βρετανικό ροκ συγκρότημα Cream, σύμφωνα με τον οίκο Julien’s Auctions, που διοργανώνει τη δημοπρασία.

Μέρος των εσόδων της δημοπρασίας θα διατεθεί στην πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη των Indianapolis Colts, Τζιμ Ίρσεϊ «Kicking the Stigma».

Ο Τζορτζ Χάρισον των Beatles έδωσε την κιθάρα στον Κλάπτον γύρω στο 1965 και ο μάνατζερ των Cream, Ρόμπερτ Στίκγουντ ανέθεσε στους Ολλανδούς καλλιτέχνες Marijke Koger και Simon Posthuma – γνωστούς συλλογικά ως The Fool – να ανανεώσουν την εμφάνιση του μουσικού οργάνου.

Εκτός από το πολιτιστικά σημαντικό ψυχεδελικό ύφος της, η κιθάρα ήταν σημαντική από μουσική άποψη. Ο Κλάπτον τη χρησιμοποίησε για να τελειοποιήσει τον χαρακτηριστικό ήχο του, γνωστό ως «woman tone».

Για αριστερόχειρες η κιθάρα του Κομπέιν

Η κιθάρα του αείμνηστου τραγουδιστή των Nirvana, Κερτ Κομπέιν γνωστή ως «Skystang I», είναι μια γαλάζια για αριστερόχειρες Fender Mustang. Ο Αμερικανός μουσικός έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα σε όλη την περιοδεία των Nirvana «In Utero» το 1993 και το 1994, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας συναυλίας του συγκροτήματος, τον Μάρτιο του 1994. Ο Κομπέιν αυτοκτόνησε περίπου έναν μήνα αργότερα.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Hard Rock Cafe του Νάσβιλ στις 16 – 18 Νοεμβρίου. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία Kicking the Stigma.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024