Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κούγιας: «Ήταν κίνηση τακτικής» - Τι λέει για την παραίτηση από την υπεράσπιση Πισπιρίγκου

Κούγιας: «Ήταν κίνηση τακτικής» – Τι λέει για την παραίτηση από την υπεράσπιση Πισπιρίγκου

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στην απόφασή του να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι ήταν μια «κίνηση τακτικής».

Τους λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί προσωρινά από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν «μια κίνηση τακτικής» και ότι είναι μια τυπική και όχι ουσιαστική παραίτηση.

«Ήταν μία κίνηση τακτικής, γιατί η κ. πρόεδρος, προκατειλημμένη, ήθελε να απολογηθεί η κατηγορούμενη χωρίς την παρουσία δικηγόρου, οπότε ο μοναδικός τρόπος για να μην γίνει αυτό ήταν να δηλώσω την παραίτησή μου. Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ κατηγορούμενο, σε πολλές δύσκολες υποθέσεις, και αυτό έγινε και τώρα. Θέλω να μιλήσω με την κατηγορουμένη για πράγματα που έχω σκοπό να κάνω, για να τα εγκρίνει. Δεν έχω κάνει ποτέ αίτημα εξαιρέσεως, θα επανέλθω την Πέμπτη στο δικαστήριο», είπε ο κ. Κούγιας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθει στα καθήκοντά του τις επόμενες ημέρες και το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να καταθέσει αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου.

Ο κ. Κούγιας απάντησε πως, «αμφισβητώ τη διαδικασία. Βλέπω τις κινήσεις του δικαστηρίου που δεν το ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας, ούτε η άποψη της κατηγορούμενης, το δικαστήριο όρισε 3 νεαρές δικηγόρους, οι οποίες αμφιβάλλω αν μπορούν να διαβάσουν την δικογραφία. Δεν γνωρίζω τι εμπειρία έχουν, δεν γνωρίζω αν γνωρίζουν βασικές αρχές της δικονομίας για την διερεύνηση μίας ανθρωποκτονίας. Θα επικοινωνήσω μαζί τους, και έπειτα θα τοποθετηθώ υπεύθυνα. Η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα να ακυρώσει τον διορισμό των νέων δικηγόρων και να επανέλθω κανονικά».

Για τον χαρακτηρισμό «προκατειλημμένοι» για τους δικαστές και για το αν παραιτήθηκε για να «κερδίσει χρόνο» τόνισε: «Από την 2η μέρα, δεν έγινε δεκτό κανένα αίτημά μας. το δικαστήριο έφερε κάτι νοσοκόμες, και απέρριπτε αιτήματα να έρθουν επιστήμονες, είναι πρωτοφανές».

«Τι χρόνο να κερδίσω; Η απολογία της κατηγορούμενης είναι έτοιμη από την 1η μέρα, έγινε μαζί με την κατηγορουμένη αυτό. Είναι κωμικό να λένε ότι προσπαθώ να κερδίσω χρόνο» συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Η εκδίκαση της υπόθεσης της Μαλένας και της Ίριδας, μπορεί να αναβληθεί. Αν και περιμένω με λαχτάρα να εκδικαστεί η υπόθεση γιατί θα γελάσει και το “παρδαλό κατσίκι” με αυτά που έχουν γίνει», κατέληξε.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024