Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κούγιας: Θα επιστρέψω στη δίκη Πισπιρίγκου

Κούγιας: Θα επιστρέψω στη δίκη Πισπιρίγκου

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στην παραίτησή του, υποστηρίζοντας ότι έγινε για «τυπικούς λόγους».

Τις δικές του εξηγήσεις για την παραίτησή του από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έδωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούγιας η παραίτηση ήταν «τυπική», υποστήριξε ότι θα επιστρέψει σε αυτή και επανέλαβε ότι η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι «το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους».

«Δεν έχω αφήσει ποτέ πελάτη μου. Και βέβαια θα επιστρέψω στη δίκη. Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη. Δεν θα ήμουν Κούγιας», ξεκαθάρισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Μίλησε για προκατάληψη

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 υποστήριξε ότι το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο σε βάρος της κατηγορουμένης και έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης της υπόθεσης.

Ο ποινικολόγος απάντησε και στις αιτιάσεις ότι η παραίτησή του είναι διαδικαστικό κόλπο για να καθυστερήσει η απολογία της κατηγορουμένης.

«Αλίμονο μετά από εννέα μήνες αν δεν είναι έτοιμη να απολογηθεί. Άλλα είναι τα σπουδαία θέματα τα οποία αναδείχθηκαν στη διαδικασία. Κατέθεσαν κορυφαίοι επιστήμονες και με βιβλιογραφία απέδειξαν στο δικαστήριο την αθωώτητά της» σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Η κατάθεση Μπουζιάνη

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής που έστειλε τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο εδώλιο, ο κ. Μπουζιάνης.

«Ο κ. Μπουζιάνης, είπε προς τιμήν του κάτι φοβερό στην εξέτασή του, ότι στην Ασφάλεια έγραψαν άλλα από την κατάθεση του. «Στην ασφάλεια μου άλλαξαν την κατάθεσή μου. Εγώ ποτέ δεν είπα, γιατί δεν το ξέρω, αν είναι θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που βρέθηκε. Εγώ ποτέ δεν είπα αν η αιτία θανάτου είναι αυτή, ανέφερε ο κ. Μπουζιάνης. Είπε ότι άλλαξαν την κατάθεσή του. Διαβάστε την ιατροδικαστική έκθεση. Οι γιατροί στο Παίδων ισχυρίζονταν ότι το παιδί είχε πεθάνει και έκαναν διαδικασία ανανήψεως με κάποια φάρμακα, ο Μπουζιάνης είπε ότι το παιδί δεν είχε πεθάνει. Του χορηγήθηκαν φάρμακα κατά τη διαδικασία διασωλήνωσης, μεταξύ των οποίων η κεταμίνη. Και ζήτησε να κληθούν κι άλλοι καθηγητές, οι οποίοι δεν βρήκαν τίποτα» σημείωσε ο κ. Κούγιας.

«Ευθέως το λέω. Το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο. Εις βάρος της κατηγορουμένης, ρώταγαν από την πρώτη στιγμή τους μάρτυρες αν η κατηγορουμένη είναι στενοχωρημένη ή όχι. Έτσι την κατέστησαν κατηγορουμένη. Έχουν λόγο. Ξεκίνησαν στραβά, αγνόησαν τακτικούς ιατροδικαστές, τους κορυφαίους της Ελλάδας. Είπαν πως το παιδί πέθανε από επιληπτική κρίση και έπρεπε να μείνουν εκεί. Και στα άλλα δύο παιδιά τα ίδια» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Η δίκη έπρεπε να γίνει ‘‘fast track’’. Φτάσαμε εννέα μήνες μετά να μην επιτρέπονται να έρθουν μάρτυρες» κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος για τη μακρά διαδικασία της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024