Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ματωμένη Αυγή» - Τι είναι η κόκκινη ομίχλη που αναστάτωσε ολόκληρη πόλη;

«Ματωμένη Αυγή» – Τι είναι η κόκκινη ομίχλη που αναστάτωσε ολόκληρη πόλη;

Ένα ροζ φως που απλώθηκε πάνω από το Θάνετ του Κεντ πυροδότησε δεκάδες σενάρια για τα αίτια του, με επικρατέστερο αυτό των εξωγήινων που ήρθαν για νέες γνωριμίες.

Μια «απόκοσμη» ροζ λάμψη που φώτισε τον ουρανό αυτή την εβδομάδα εντυπωσίασε και φόβισε τους κατοίκους του Κεντ που πίστεψαν ότι ήρθε «το τέλος του κόσμου».

Σε μια σκηνή βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, οι μπερδεμένοι κάτοικοι του Θάνετ έμειναν αποσβολωμένοι να μαντεύουν τι μπορεί να προκάλεσε αυτόν τον παράξενο φωτισμό.

Το λαμπερό έντονο φως, κάπου ανάμεσα στο ροζ και το μωβ, μάλλον πιο κοντά στο φούξια, εμφανίστηκε λίγο πριν από την ανατολή του ήλιου την Πέμπτη, με αρκετούς ανθρώπους να ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του ψάχνοντας για εξηγήσεις από όποιον είχε διάθεση να προσφέρει, γράφει ο Independent.

«Έψαχνα για τους τέσσερις καβαλάρηδες»

Ο Ντέιλ Γουέστ, κάτοικος της περιοχής δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι «το φαινόμενο που εμφανίστηκε στο Θάνετ στην αρχή έμοιαζε απόκοσμο, έτσι όπως το ροζ φως αναμειγνύονταν με την πρωινή ομίχλη και τα σύννεφα σαν καπέλο του».

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Θάνετ πίστεψαν ότι πρόκειται για UFO και εξωγήινους που ήρθαν να κάνουν επαφές με το ανθρώπινο είδος

Ένας άλλος κάτοικος, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αστειεύτηκε ότι νόμιζε ότι ήταν το τέλος του κόσμου, «έψαχνα για τους τέσσερις καβαλάρηδες», είπε χαρακτηριστικά.

Και επειδή πανομοιότυπα ροζ φώτα αναφέρθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στο ανατολικό Γιορκσάιρ, κάποιοι δεν δίστασαν να πάνε την ιστορία ένα βήμα παραπάνω και να μιλήσουν για UFO και εξωγήινους που ήρθαν να κάνουν επαφές με το ανθρώπινο είδος.

Για όλα φταίνε οι ντομάτες

Τελικά η εξήγηση ήταν απόλυτα λογική και πολύ απλά, αφού για όλα φταίει ένα μεγάλο βιομηχανικό εργοστάσιο που βρίσκεται στο Μπιρτσινγκτον του που εξέπεμψε το ροζ φως που κατέκτησε την προσοχή των πάντων για την καλλιέργεια 400 εκατομμυρίων ντοματών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του:  «Το κορυφαίο συγκρότημα θερμοκηπίων της Βρετανίας στέκεται περήφανα στο κέντρο του ανατολικού Κεντ. Αυτά τα τεράστια θερμοκήπια εκτιμάται ότι παράγουν περίπου 400 εκατομμύρια ντομάτες, 30 εκατομμύρια αγγούρια και 24 εκατομμύρια πιπεριές κάθε χρόνο».

Λόγω της έλλειψης φωτός στη διάρκεια του βρετανικού χειμώνα, το εργοστάσιο επιστρατεύει αυτό το εντυπωσιακό τεχνητό φως για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην παραγωγή του. Για κάποιους κατοίκους του Θάνετ η επέλαση των εξωγήινων ήταν καλύτερη εξήγηση.

Sports in

Αινιγματικός ο Γιάννης σχετικά με την επιστροφή του: «Θα μου πάρει μέρες, εβδομάδες, μήνες»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί για να επιστρέψει στο επίπεδο που θέλει να βρίσκεται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024