Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περικοπές προσωπικού κατά 10% σχεδιάζει ο Αγιαξ λόγω οικονομικών δυσχερειών

Περικοπές προσωπικού κατά 10% σχεδιάζει ο Αγιαξ λόγω οικονομικών δυσχερειών

Ο Αγιαξ επιβεβαιώνει αυτή την εξέλιξη που αποκάλυψε ο ολλανδικός Τύπος

Δύσκολες εποχές για τον Αγιαξ. Μετά τα αγωνιστικά προβλήματα που τον έχουν φέρει στη ζώνη του υποβιβασμού, παρουσιάζονται και οικονομικές αρρυθμίες. Η απουσία του Αίαντα από το Τσάμπιονς Λιγκ προκαλεί έλλειψη ρευστότητας και δραματική μείωση των ελεύθερων διαθεσίμων για την εκπλήρωση όλων φετινών των οικονομικών υποχρεώσεων.

Ο Αγιαξ επιβεβαιώνει αυτή την εξέλιξη που αποκάλυψε ο ολλανδικός Τύπος.

Η φετινή απουσία του από το Τσάμπιονς Λιγκ αφήνει «τρύπα» στον προϋπολογισμό περίπου 40 εκατ. ευρώ, ενώ και πέρυσι, παρά τη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση, παρουσίασε πτώση στα αναμενόμενα έσοδα από τους χρυσοφόρους ομίλους κατά 18 εκατ. ευρώ λόγω της κακής πορείας του.

Αυτή τη στιγμή ο Αγιαξ ερευνά την πιθανότητα να ανοίξει μια πιστωτική γραμμή με εταιρία χρηματοδότησης και οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Η αποκάλυψη για την οικονομική στενότητα του ολλανδικού κλαμπ δικαιολογεί τις προθέσεις του νέου διευθυντή του, Αλεξ Κρους να μειώσει το προσωπικό κατά 10 τοις εκατό.

Και όλα αυτά ενώ ο Αίαντας έχει πουλήσει όλα τα αστέρια του τα τελευταία χρόνια βάζοντας στα ταμεία του δεκάδες εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή ο Αγιαξ ερευνά την πιθανότητα να ανοίξει μια πιστωτική γραμμή με εταιρία χρηματοδότησης και οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο

Όπως εξηγούν στελέχη του, τα χρήματα από τις μεταγραφές έρχονται τμηματικά και όχι ταυτόχρονα. Σ’ αυτή την περίπτωση πάντως το κλαμπ μπορεί να πουλήσει τις αξιώσεις του σε έναν χρηματοδότη για να αποκτήσει άμεσα πρόσβαση σε ρευστότητα και στη συνέχεια ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να συλλέξει αυτά τα κεφάλαια από τις ομάδες που χρωστούν στον Αίαντα.

Στην ουσία ο Αγιαξ δεν βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση. Ο σύλλογος έχει ίδια κεφάλαια άνω των 236 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται και ένας λογαριασμός 88 εκατ. εκατ. ως «άλλα αποθεματικά» τα οποία όμως δεν θεωρούνται διαθέσιμα για να καλύψει την προσωρινή έλλειψη μετρητών.

Η περίπτωση του Αγιαξ είναι χαρακτηριστική των κινδύνων που διατρέχει μια ομάδα όταν η οικονομία της στηρίζεται στη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024