Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1: O Βίντα την κράτησε «όρθια»

ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1: O Βίντα την κράτησε «όρθια»

Σε ένα γεμάτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ πήρε την ισοπαλία (1-1) από τον Άγιαξ χάρη στο γκολ του Βίντα και έμεινε στην κορυφή του ομίλου. Θα μπορούσε και τη νίκη η Ένωση.

Στάθηκε όρθια η ΑΕΚ στη ματσάρα της Νέας Φιλαδέλφειας! Σε ένα παιχνίδι με τρομερό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, το γκολ του Ντομαγκόι Βίντα έδωσε στην Ένωση τον βαθμό με το 1-1 κόντρα στον Άγιαξ και την κράτησε στην κορυφή του ομίλου μετά την ισοπαλία στο άλλο ματς.

Mε εννιά αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΟΦΗ ξεκίνησε η ΑΕΚ που είχε ίδια πρόσωπα μόνο τους Στάνκοβιτς και Σιμάνσκι. Ο Σιντιμπέ ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Χατζισαφί αριστερά και οι Βίντα, Μουκουντί επέστρεψαν στο κέντρο της άμυνας. Σιμάνσκι, Πινέδα ήταν στον άξονα, με τον Άμραμπατ δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Αραούχο πίσω από τον Πόνσε.

Από την άλλη, για τον Άγιαξ ξεκίνησε ο Γκόρτερ κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρενς, Σούταλο, Άβιλα και Άτο στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Ταχίροβιτς με τον Τέιλορ ήταν στον άξονα. Ο Μπεργκχάους ξεκίνησε ως «δεκάρι», με τον Μπόρζες στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Μπεργκβάιν στο αριστερό και στην κορυφή τον Μπρόμπεϊ.

Πάνω κάτω η μπάλα, γκολ από τη «βούλα» ο Άγιαξ

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως το ματς θα έχει εξαιρετικό ρυθμό κι έτσι έγινε. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς από τη μία περιοχή στην άλλη, με τον Άγιαξ να επισκέπτεται πρώτος την περιοχή της ΑΕΚ, χωρίς όμως να βγάζει τη μεγάλη φάση. Δύο σουτ από Άμραμπατ και Αραούχο στο δεκάλεπτο ήταν οι πρώτες απειλές της Ένωσης, με τον Στάνκοβιτς να σώζει στο 12’ με διπλή προσπάθεια το σουτ του Φορμπς από το ύψος του πέναλτι.

Ο Αυστριακός κράτησε όρθια την ΑΕΚ και στο 20’ όταν σταμάτησε σε τετ α τετ τον Μπρόμπεϊ, για να «απαντήσει η Ένωση με δύο άστοχα σουτ από Αραούχο και Χατζισαφί μέχρι το 25’. Τρία λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πινέδα στον Μπέργκβαϊν ο οποίος το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 του Άγιαξ στο 30’.

Η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ για 12ο σερί ματς φέτος, αλλά δεν πτοήθηκε και βγήκε αμέσως στην επίθεση για να ισοφαρίσει. Στο 35’ όμως έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία, με τον Γκόρτερ να βγάζει το σουτ του Πινέδα και τον Σιντιμπέ να αστοχεί στην επαναφορά. Στο 39’ ο Πόνσε αστόχησε από ιδανική θέση με κεφαλιά και στο 43’ ο Στάνκοβιτς έκανε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μπέργκχαους. Το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να χάνει νέες ευκαιρίες, με Πόνσε και Βίντα να μην μπορούν να σκοράρουν από κοντά με ισάριθμες κεφαλιές.

Ο Βίντα την λύτρωσε

Στην ένταση που τελείωσε το πρώτο μέρος άρχισε και το δεύτερο, με την ΑΕΚ να απειλεί στο 48’ με μία σέντρα-σουτ του Γκατσίνοβιτς που έφυγε μόλις άουτ και στη συνέχεια οι δύο ομάδες να έχουν κυρίως μακρινά σουτ που δεν βρήκαν εστία. Στο 54’ βέβαια ο Σιμάνσκι είχε σώσει την ΑΕΚ με κόψιμο προ του Μπρόμπεϊ ο οποίος παραμόνευε σε κενό τέρμα μετά από γύρισμα του Μπέργκβαϊν.

Όσο πέρναγε η ώρα η ΑΕΚ ανέβαζε στροφές και στο 66’ είχε ακόμη μία πολύ μεγάλη στιγμή με τον Γκατσίνοβιτς για να φτάσει τελικά στο γκολ στο 74’ όταν από σέντρα του Άμραμπατ στην καρδιά της άμυνας ο Βίντα με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1. Με τη σέντρα μάλιστα η Ένωση έφτασε κοντά στην ανατροπή με σουτ του Μάνταλου ενώ στο 81’ ο Στάνκοβιτς έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Τέιλορ.

Η ΑΕΚ πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά και στο 90′ έφτασε μία ανάσα από το 2-1. Οι παίκτες της Ένωσης έκλεψαν ψηλά την μπάλα, ο Άμραμπατ έβγαλε ολομόναχο τον Γιόνσον με τον Γκόρτερ ο οποίος όμως τον νίκησε με απίθανη επέμβαση.

AEK: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73′ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (67′ Γιόνσον), Άμραμπατ Γκατσίνοβιτς (79′ Μοχαμάντι), Αραούχο, Πόνσε (67′ Μάνταλος)

Άγιαξ: Χόρτερ, Ρενς, Σούταλο, Άβιλα, Χάτο, Μπέργκχαους, Ταχίροβιτς (84′ Φαν ντεν Μπόμεν), Τέιλορ, Μπόρχες (84′ Βαν Άξελ Ντόγκεν), Μπρόμπεϊ (73′ Άκπομ), Μπεργκβάιν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024