Η Βαλένθια υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 4η αγωνιστική της Euroleague, σε μια αναμέτρηση που η σημασία δεν της δεν αφορά μόνο το αθλητικό κομμάτι.
Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση που δίνει ομάδα από το Ισραήλ μετά τα όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας.
Ένα από τα γήπεδα που είναι συνέχεια γεμάτο, αυτό της Βαλένθια, δεν έχει επιβεβαιώσει τα αναμενόμενα νούμερα σε εισιτήρια και σε αυτό φαίνεται να υπάρχει εξήγηση, με τον κόσμο της ισπανικής ομάδας να φοβάται, μετά τα όσα συνέβησαν και στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα.
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι αρκετοί παίκτες της Μακάμπι βγήκαν για προθέρμανση με ένα μπλουζάκι το οποίο έγραφε ένα μήνυμα με νόημα.
Το μπλουζάκι έγραφε «Φέρτε τους σπίτι τώρα», αναφερόμενοι προφανώς στους αιχμάλωτους Ισραηλινούς από τη Χαμάς.
Maccabi Tel Aviv guard Tamir Blatt readies for Valencia wearing a «Bring Them Home Now» warmup shirt as 200 Israeli hostages are being held by Hamas in Gaza. Credit Miguel Ángel Polo/Valencia Basket pic.twitter.com/dzd5b1tT2v
Μετά από μία δεκαετία και 20 τίτλους συνολικά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι στο τέλος της σεζόν. Ο Έντσο Μαρέσκα το φαβορί για τον πάγκο.