Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλύσιμο χαλιών στο σπίτι: Ο απόλυτος οδηγός για νοικοκύρηδες

Πλύσιμο χαλιών στο σπίτι: Ο απόλυτος οδηγός για νοικοκύρηδες

Υπάρχουν τρόποι να καθαρίσετε το χαλιά σας χωρίς να χρειαστεί να τα στείλετε σε ένα συνεργείο επαγγελματικού καθαρισμού.

Τα χαλιά είναι ιδανικά για να κυλιέστε σαν μικρό παιδί και να παίζετε επιτραπέζια παιχνίδια. Είναι σίγουρο πως κρατούν το σπίτι σας ζεστό ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά είναι επίσης  και εξαιρετικά απορροφητικά, απορροφώντας τα πάντα, από τις μυρωδιές των κατοικίδιων ζώων μέχρι τον καπνό του τσιγάρου . Για αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το χαλί (πραγματικά τακτικά), διαφορετικά το βελούδινο, άνετο πάτωμά σας θα γίνει «μαγνήτης»  σκόνης, βρωμιάς και μιας μεγάλης ποικιλίας μικροβίων που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία σας.

Και ενώ σχεδόν όλα τα χαλιά συνοδεύονται από οδηγίες φροντίδας και καθαρισμού, υπάρχουν τρόποι να καθαρίσετε το χαλιά σας χωρίς να χρειαστεί να τα στείλετε σε ένα συνεργείο επαγγελματικού καθαρισμού.

Στην περίπτωση που δεν έχει ετικέτα τότε καλό θα ήταν να κάντε μια μικρή δοκιμή σε μια γωνία του χαλιού, πριν ξεκινήστε να καθαρίζετε όλη την επιφάνειά του. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα χειροποίητα χαλιά καθώς μια μπορεί η φθορά να είναι ανεπανόρθωτη εάν χρησιμοποιήσετε λάθος καθαριστικά.

Ξεφορτωθείτε τη σκόνη και τη βρωμιά

Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα για να αφαιρέσετε όλη την σκόνη που έχει αποθηκευτεί στο χαλί σας. Φροντίστε να σκουπίσετε το χαλί και από τις 2 μεριές για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ρυθμίστε την ηλεκτρική σκούπα στο κατάλληλο ύψος για τον τύπο του χαλιού σας για να έχετε την ισχυρότερη αναρρόφηση. Σκουπίστε αργά και περάστε αρκετές φορές από περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία για καλύτερα αποτελέσματα.

Για πιο σχολαστικό σκούπισμα αφιερώστε χρόνο για να μετακινήσετε τα έπιπλα και τυχόν άλλα αντικείμενα από το χαλί.

Σύμμαχος σας σε αυτή την προσπάθεια είναι οι ηλεκτρικές σκούπες της Cecotec.

Η ηλεκτρική σκούπα Cecotec Conga Popstar 1500 Animal DuoStick Easy 2 σε 1 χωρίς σακούλα απορροφά ακόμη και την πιο επίμονη βρωμιά.

Η τεχνολογία UltraPower δίνει στη σκούπα μεγάλη ισχύ 800 W, με μειωμένη κατανάλωση. Χάρη στην τεχνολογία χωρίς σακούλα, Cyclonic System, η ισχύς αναρρόφησης θα παραμείνει πάντα όπως ήταν την πρώτη μέρα.

Η σκούπα Stick Cecotec Conga RockStar 1500 Ray Free 3 σε 1 επαναφορτιζόμενη 25.2V Μαύρη είναι ιδανική για το καθημερινό βασικό καθάρισμα του σπιτιού, ακόμα και για εργασίες που απαιτούν περισσότερη δύναμη, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει την συχνή χρήση της κλασικής ηλεκτρικής σκούπας.

Διαθέτει τεχνολογία ForceSonic με μέγιστη ισχύ 215 W απορροφά κάθε είδους βρωμιά και διατηρεί το σπίτι σας πάντα καθαρό. Σκοτώνει τη σκόνη με ένα μόνο πέρασμα με τη μεγάλη ισχύ αναρρόφησης 12 kPa.
Και τις δύο σκούπες όπως και πολλές άλλες θα τις βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr και όποια διαλέξετε θα φτάσει έγκαιρα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Τοπικό καθάρισμα

Η καλύτερη στιγμή για την αντιμετώπιση ενός λεκέ από το χαλί είναι το συντομότερο δυνατό. Αν σας χύθηκε κρασί ή χυμός σκουπίστε αμέσως την υγρασία με χαρτοπετσέτες ή ένα λευκό πανί. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε πανί ή πετσέτα που μπορεί να μην είναι χρωματικά ανθεκτική.

Αν το χαλί σας δεν είναι αρκετά βρώμικο, μπορείτε να το καθαρίσετε με μαγειρική σόδα σε όλη του την έκταση. Μπορείτε να το αφήσετε για 2 ώρες, αν βιάζεστε, ή και ολόκληρο το βράδυ για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια σκουπίστε το με την ηλεκτρική σας σκούπα. Η όψη του θα αλλάξει αμέσως, ενώ ταυτόχρονα θα μυρίζει και ωραία. Μπορείτε να καθιερώσετε αυτό τον τρόπο καθαρίσματος και όλο το χειμώνα, για να παραμένει συνεχώς καθαρό.

Για βαθύ καθαρισμό

Αν το χαλί σας είναι ταλαιπωρημένο, με σημάδια από λεκέδες και χρειάζεται ένα πολύ καλό καθάρισμα πριν την αποθήκευσή του μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό διάλυμα και να το ψεκάσετε με αυτό.

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστη ποσότητα από το απορρυπαντικό των πιάτων, 2 κ.γ. ξύδι λευκό και λίγο ζεστό νερό ώστε να δημιουργηθεί το μείγμα καθαρισμού για το χαλί σας.

Μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα σε ένα δοχείο ψεκασμού και να περάσετε με αυτό το χαλί σας με ελαφρούς ψεκασμούς και ελαφρύ σκούπισμα της επιφάνειάς του. Η διαδικασία αυτή θέλει προσοχή καθώς δε θα πρέπει το διάλυμα να πέσει σε μεγάλες ποσότητες πάνω στο χαλί ούτε και να μείνει αρκετή ώρα, διότι ενδέχεται να αλλοιώσει το χρώμα του.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024