Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα για νέα τοξικολογική στο αίμα της Τζωρτζίνας

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα για νέα τοξικολογική στο αίμα της Τζωρτζίνας

O ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια νεκροψίας και νεκροτομής, εκτός από τις δύο που αποτελούν ήδη «σώμα» της δικογραφίας.

«Σφυροκόπημα» ερωτήσεων δέχθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συμπληρωματικής κατάθεσης του στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης από το συνήγορο υπεράσπισης της Αλέξη Κούγια ο οποίος ευθέως αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης από τον καθηγητή Νίκο Ράικο όσο και την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία στηρίχτηκε στα επίμαχα ευρήματα.

«Εμείς έχουμε θέση ως υπεράσπιση ότι όλη αυτή η υπόθεση στήθηκε χωρίς κανένα επιστημονικό εύρημα άρχισαν να κατασκευάζουν στοιχεία καθιστώντας ύποπτη την κατηγορούμενη. Εγώ αυτό δεν το έχω ξαναδεί» είπε ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος προς το μάρτυρα, ενώ ούτε σήμερα έλειψαν οι στιγμές που οι τόνοι ανέβηκαν στη διάρκεια της δίκης με την κατηγορούμενη να παρακολουθεί σιωπηλή από το εδώλιο εν αναμονή και της κρίσιμης απολογίας της για την βαρύτατη πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια νεκροψίας και νεκροτομής, εκτός από τις δύο που αποτελούν ήδη «σώμα» της δικογραφίας.  «Δεν είναι μια συνήθης πρακτική να φωτογραφίζεται το πτώμα. Γίνεται σε ελάχιστες περιπτώσεις. Υπάρχουν δύο μόνο φωτογραφίες που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κλήθηκε συμπληρωματικά να εισφέρει στο δικαστήριο τέτοιες φωτογραφίες , υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι υπήρχαν.

Επιπλέον, ο μάρτυρας είπε πως δεν υπήρχαν ίχνη περιστοματικής κυάνωσης στην μικρή Τζωρζτίνα επικαλούμενος και τις δύο φωτογραφίες.

Αμέσως μετά ο μάρτυρας απάντησε στις δεκάδες ερωτήσεις που του έθεσε η υπεράσπιση επιχειρώντας να αποδομήσει τα ευρήματα της τοξικολογικής έκθεσης.

Αλέξης Κούγιας: Εσείς λάβατε υπόψη σας δύο τοξικολογικές εξετάσεις της κυρίας Λευκίδου και του κυρίου Ράικου. Σε πόσες περιπτώσεις που χρειάζεται τοξικολογική εξέταση η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών ενώ έχει δική της τοξικολογική υπηρεσία την αγνοεί και  στέλνει για έλεγχο  σε άλλο εργαστήριο;

Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά έχω στείλει και στην περίπτωση, αν μπορώ να την πω,του Ασλάνη.

Αλέξης Κούγιας: Εσείς κανονικά θα έπρεπε να περιοριστείτε στην εξέταση της κυρίας Λευκίδου όπως κάνει  εδώ και εκατό χρόνια όπου η ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν βρίσκει κάτι ύποπτο.

Μάρτυρας: Εγώ ένα περιστατικό είχα στείλει λόγω της πολυφαρμακίας .

Αλέξης Κούγιας: Ποιος είπε αφού η  κυρία Λευκίδου δεν βρίσκει κάτι ύποπτο αγνοήστε την και πηγαίνετε στον κύριο Ράικο. Ποιος παρενέβη στη δουλειά σας;

Μάρτυρας: Δεν μπορεί να παρέμβει  κάποιος. Εγώ μίλησα με την Λευκίδου, λόγω της πολυφαρμακίας για να δούμε αν τα φάρμακα είχαν δοθεί σε πρωτόκολλο φαρμακευτικό. Και είπαμε να το στείλουμε στον Ράικο γιατί εκείνη δεν μπορούσε να κάνει ποσοτικό έλεγχο.

Αλέξης Κούγιας: Είναι μια συνηθισμένη περίπτωση. Έγινε ιδιαίτερη όταν άρχισαν να ασχολούνται τα μέσα. Τι έγινε και εδώ έπρεπε να γίνει ποσοτικός έλεγχος;

Μάρτυρας: Λόγω της πολυφαρμακίας.

Αλέξης Κούγιας: Αφού επιβεβαιώθηκε η πολυφαρμακία γιατί είχατε λόγο να συνεχίσετε …

Μάρτυρας: Για να δούμε την ποσότητα των φαρμάκων .

Αλέξης Κούγιας: Ο Ράικος πώς εξηγείται ότι δεν το βρήκε από την αρχή αλλά μετά τις τηλεοπτικές εκπομπές;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω…. Εγώ όσα έχω πει είναι με βάση την απάντηση του κυρίου Ράικου.

Αλέξης Κούγιας: Εμείς έχουμε θέση ως υπεράσπιση ότι όλη αυτή η υπόθεση στήθηκε .. .Χωρίς κανένα επιστημονικό εύρημα άρχισαν να κατασκευάζουν στοιχεία καθιστώντας ύποπτη την κατηγορούμενη. Εγώ αυτό δεν το έχω ξαναδεί.

Αλέξης Κούγιας:  Μήπως  υπάρχουν φωτογραφίες και δεν θέλετε να τις φέρετε γιατί αθωώνουν την κατηγορούμενη  και γιατί δεν σας αφήνουν να τις φέρετε?

Μάρτυρας: Όλες οι φωτογραφίες είναι μέσω της ΔΕΕ .Ιδιωτικά δεν κάνω φωτογράφιση .

Αλέξης Κούγιας: Υπάρχουν φωτογραφίες. Η διαδικασία λήψης φωτογραφιών είναι υποχρεωτική.

Μάρτυρας: Δεν είναι υποχρεωτικό.

Στη συνέχεια ο κύριος Μπουζιάνης απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις απάντησε ότι « Μακροσκοπική εικόνα θανάτου από κεταμίνη εγώ δεν έχω. Τώρα ποιος την έχει δεν ξέρω.

Αλέξης Κούγιας: Ένας την έχει ο Ράικος .

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω….

Αλέξης Κούγιας: Το στήσατε ; Σας ρωτάω ευθέως…Πώς τολμήσατε να το κάνετε;

Πρόεδρος: Να είστε ευγενής προς τον μάρτυρα …

Αλέξης Κούγιας: Ποια ευγένεια;   Η γυναίκα αυτή είναι  φυλακή 19 μήνες… Το αίμα της θα σας κυνηγάει μια ζωή ….

Για ποιο λόγο κάνατε αυτό το έγκλημα και υπογράψατε ιατροδικαστική έκθεση;

Αλέξης Κούγιας: Σήμερα εσείς μπορείτε να πείτε ότι αυτό που βρήκε ο  κύριος Ράικος είναι αξιόπιστο για ποσοτικό έλεγχο;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τον Ράικο. Δεν γνωρίζω τις μεθόδους του κυρίου Ράικου.

Αλέξης Κούγιας: Μπορείτε να ορκιστείτε ότι είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα;

Μάρτυρας: Δεν έχω στοιχεία που να μπορώ να αμφισβητήσω τον κύριο Ράικο.

Αλέξης Κούγιας: Δεν ξέρω πως κοιμάστε. Να μου κάνετε μήνυση αν ο,τιδήποτε από αυτά που λέω είναι ψέμα και λάθος.

Μάρτυρας: Εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν.

Και νέο αίτημα για τοξικολογική εξέταση

Μετά το τέλος της συμπληρωματικής κατάθεσης του ιατροδικαστή ο Αλ. Κούγιας υπέβαλε αίτημα για τη διενέργεια τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης στο μεταθανάτιο αίμα Τζωρτζίνας για να γίνει πλήρης ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος , το οποίο όπως εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με μία ένορκο να έχει την άποψη ότι έπρεπε να γίνει δεκτό.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την υποβολή αιτημάτων εκ μέρος του Αλέξη Κούγια για λογαριασμό της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024