Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Πισπιρίγκου: Επίθεση Κούγια σε Ράικο για την κεταμίνη

Δίκη Πισπιρίγκου: Επίθεση Κούγια σε Ράικο για την κεταμίνη

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου «επιτέθηκε» στον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας που κατέθεσε ως μάρτυρας.

Κόκκινο… χτύπησε η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, ιατρός χημικός και επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Νικόλαος Ράικος, με τον υπερασπιστή της κατηγορουμένης Αλεξη Κούγια να αμφισβητεί ευθέως τόσο την επιστημονική του επάρκεια όσο την αξιοπιστία της εξέτασης που διενήργησε για την κεταμίνη που σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να χορηγήσει στο παιδί η μητέρα του.

«Η θέση μας είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει ελλιπείς γνώσεις» ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια σχετικά με τον μάρτυρα θέτοντας ευθέως υπό αμφισβήτηση και την έκθεση του.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος ξεκίνησε να υποβάλει ερωτήσεις θέλοντας να δείξει ότι σε άλλες υποθέσεις ο μάρτυρας για την ποσοτικοποίηση ουσιών είχε ζητήσει συνδρομή άλλων εργαστηρίων, με αποτέλεσμα δύο φορές η πρόεδρος του δικαστηρίου να μην επιτρέψει συγκεκριμένες ερωτήσεις. Αμέσως ο δικηγόρος της κατηγορουμένης προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να του επιτραπεί η υποβολή των συγκεκριμένων ερωτήσεων.

Αρκετές φορές ο Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε τα όσα υποστήριξε ο καθηγητής Ράικος

Και τις δύο φορές μετά από πρόταση της εισαγγελεως ομόφωνα το δικαστήριο των τακτικών δικαστών απέρριψε το σχετικό αίτημα.

«Η ερώτηση που ζητώ να μου επιτραπεί είναι γιατί στην υπόθεση που αναφέρθηκα ο κ. Ράικος ζήτησε συνδρομή άλλων εργαστηρίων στην προκειμένη περίπτωση δεν ζήτησε σε κανένα άλλο εργαστήριο συνδρομή για την ποσότητα της κεταμίνης. Όλες οι επιλογές του είχαν σκοπό να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα για να ενοχοποιήσει την κατηγορούμενη. Ειμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω…» είπε ο κ. Κούγιας.

Ανέβηκαν οι τόνοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές.

Αλ. Κούγιας: Είχατε ποτέ θανατηφόρα δόση κεταμίνης για ανθρωποκτονία;

Μάρτυρας: Όχι. Η κεταμίνη είναι μια ουσία που κυκλοφορεί έξω…

Αλ. Κούγιας: Για αυτή την ανακάλυψη σας… σχετικά με τη μέθοδο που ακολουθήσατε… έχετε κάνει δημοσίευση για το περιστατικό, για να κριθεί η μέθοδος σας.

Μάρτυρας: Η μέθοδος μου είναι δημοσιευμένη τον Φεβρουάριο του 2022

Κούγιας: Ντροπή σας. Έχετε καταδικάσει άνθρωπο. Θα σας τιμωρήσει ο Θεός. Ο Θεός δεν θα σας συγχωρήσει ποτέ. Κάντε μου μήνυση…

Πρόεδρος: Σας λέει για τη μέθοδο …

Κούγιας: Αθεόφοβε… Ποια αλήθεια; Ένα μηνα πριν τη γνωμοδότηση έχετε κάνει δημοσίευση…

Ένταση στο δικαστήριο

Η ένταση αυτή οδήγησε τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ένα ξέσπασμα κατά του κ. Ράικου φωνάζοντας «Κοίτα τον! Γελάει!» με την πρόεδρο να απαντά: «Εσείς θα περάσετε εξω!» και τον Αλέξη Κούγια να ζητάει διακοπή και με την πρόεδρο να απευθύνεται στη μητέρα της κατηγορουμένης λέγοντας πως σέβεται τη θέση της αλλά και εκείνη θα πρέπει να σέβεται το δικαστήριο.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τη συνέχιση υποβολής ερωτήσεων του Αλέξη Κούγια στον μάρτυρα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024