Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Πισπιρίγκου: «Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει» δήλωσε μάρτυρας υπεράσπισης

Δίκη Πισπιρίγκου: «Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει» δήλωσε μάρτυρας υπεράσπισης

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης επέμεινε στη θέση του ότι η ύπαρξη καλπάζουσας λοίμωξης οδήγησε στο θάνατο το εννιάχρονο κορίτσι.

Με κενό το εδώλιο της κατηγορουμένης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία ήταν απούσα.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση από την υπεράσπιση των δύο ιατροδικαστών που έχουν προταθεί ως μάρτυρες από τη δική τους πλευρά οι οποίοι εκτός απροόπτου αναμένεται να ολοκληρώσουν αύριο τις καταθέσεις τους με τις ερωτήσεις που θα τους θέσει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Αμέσως μετά το δικαστήριο αφού προηγουμένως ακούσει την πρόταση της εισαγγελεως θα εκδώσει την απόφαση του για μια σειρά από αιτήματα που εκκρεμούν εκ μέρους της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο ιατροδικαστής Κραββαρίτης χαρακτήρισε «παράδοξο και ανορθόδοξο» το γεγονός ότι η ουσία ροκουρόνιο βρέθηκε σε δεύτερο χρόνο

Και ανάλογα με την απόφαση που κάνουν οι δικαστές θα ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα και ο χρόνος για την απολογία της κατηγορουμένης η οποία την κρίσιμη εκείνη ώρα θα σταθεί ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων για να αναπτύξει τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς, πρώτη φορά σε δημόσια συνεδρίαση, και να διατυπώσει τη δική της θέση απέναντι στη βαρυτατη κατηγορία που της έχει οδηγήσει στο εδώλιο και αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Επέμεινε στην καλπάζουσα λοίμωξη

Από την πλευρά του στη σημερινή διαδικασία ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης επέμεινε στη θέση του ότι η ύπαρξη καλπάζουσας λοίμωξης οδήγησε στο θάνατο το εννιάχρονο κορίτσι.

Ο μάρτυρας έχει αποδώσει τον θάνατο της Τζωρτζίνας «σε οξύ πνευμονικό οίδημα, συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων» και όχι σε δηλητηρίασή του από κεταμίνη, την οποία κατά την κατηγορία χορήγησε στο παιδί η κατηγορούμενη σήμερα μητέρα του.

«Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει» είπε και σήμερα ο κ. Κραββαρίτης ο οποίος, όπως είπε, δεν διαπιστώνει ευρήματα που να οδηγούν στο συμπέρασμα πως το παιδί πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης. «Δυστυχώς δεν έχουμε νεκροτομικά ευρήματα που να τεκμηριώνουν πλήρως τη θεωρία ή όχι» είπε και συμπλήρωσε.

Επιπλέον ο κ. Κραββαρίτης χαρακτήρισε «παράδοξο και ανορθόδοξο» το γεγονός ότι η ουσία ροκουρόνιο βρέθηκε σε δεύτερο χρόνο.

Ο μάρτυρας επικαλέστηκε για ακόμη μια φορά την εμπειρία του και αμφισβήτησε την αιτία θανάτου από κεταμίνη. «Είμαι πεπεισμένος για την αιτία θανάτου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η συμπληρωματική εξέταση από την ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου η οποία καταθέτει ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων που προτάθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η μάρτυρας, η οποία αμφισβητεί ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης άφησε, για ακόμη μια φορά, ανοικτό το ενδεχόμενο οι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας να οφείλεται σε πιθανή κληρονομική νόσο.

«Δεν έχω ταχθεί ποτέ κατά των γιατρών ότι έχει γίνει έχει γίνει εν μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου» η οποία θα συνεχίσει αύριο την κατάθεση της.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024