Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρυξέλλες: Σε κόκκινο συναγερμό - Κλειστά τα σχολεία - Ασύλληπτος ο δράστης

Βρυξέλλες: Σε κόκκινο συναγερμό – Κλειστά τα σχολεία – Ασύλληπτος ο δράστης

Νύχτα τρόμου στις Βρυξέλλες με τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης να κυκλοφορεί ασύλληπτος γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών και αρνητικά σχόλια στα social media.

Με τη βελγική αστυνομία να ανεβάζει στην υψηλότερη βαθμίδα το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες τα σχολεία αύριο θα είναι κλειστά όπως και πολλές υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες θα λειτουργήσουν με τηλεργασία και τα κτίρια θα παραμείνουν κλειστά.

Το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες ανέβηκε στο ύψιστο επίπεδο (το «4»), στο υπόλοιπο Βέλγιο ανέβηκε (στο «3»).

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη, το οποίος όμως δεν έχει αποδώσει γεγονός που σχολιάζεται αρνητικά στα socila media, αναρτήσεις που συνοδεύονται στην πλειοψηφία τους από το βίντεο που δείχνει τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης να απομακρύνεται με ανενόχλητος με ένα δίκυκλο.

Τα σημεία που εμφανίζεται ο φερόμενος ως δράστης

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο με μήνυμά του στο Χ (πρώην twitter), ζήτησε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε «επαγρύπνηση».

Εκκενώθηκε το στάδιο

Αρκετές ώρες διήρκησε η εκκένωση του σταδίου Roi Beaudouin στο Heyzel, όπου βρίσκονταν πάνω από 35.000 φίλαθλοι, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Βελγίου και Σουηδίας. μεταδίδει η βελγική τηλεόραση.

Για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οι φίλαθλοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν εντός του σταδίου για πάνω από δύο ώρες.

Ο αγώνας για τα προκριματικά του Euro 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας διεκόπη οριστικά στο ημίχρονο για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεση ενόπλου κοντά στο κέντρο των Βρυξελλών (Πλας Σεντκλέρ), όπου σκότωσε δύο Σουηδούς φιλάθλους και τραυμάτισε σοβαρά οδηγό ταξί, που νοσηλεύεται, πάντως εκτός κινδύνου.

Ασύλληπτος ο δράστης

Σύμφωνα με τη βελγική τηλεόραση ο δράστης, που διέφυγε και δεν έχει ακόμα συλληφθεί, είναι ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, Τυνησιακής καταγωγής, κάτοικος Βρυξελλών.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δράστης δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Τα σημεία που εντοπίζεται ο φερόμενος ως δράστης

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024