Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μισέλ Γιο: Μετά το Όσκαρ και μέλος της ΔΟΕ – «Ονειρευόμουν να γίνω Ολυμπιονίκης»

Μισέλ Γιο: Μετά το Όσκαρ και μέλος της ΔΟΕ – «Ονειρευόμουν να γίνω Ολυμπιονίκης»

Μετά το σκουός, κάνει πυγμαχία και πολεμικές τέχνες για τις ταινίες της

Η Μισέλ Γιο, η πρώτη ηθοποιός ασιατικής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ, έγινε επίσημα μέλος στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), σε τελετή που έλαβε χώρα στη Μουμπάι της Ινδίας.

Ήταν ένα από τα οκτώ νέα προτεινόμενα μέλη για να ενταχθούν στη ΔΟΕ.

Η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κατέκτησε Όσκαρ

Όνειρο ζωής να ξεχωρίσει

«Θυμάμαι όταν κάποιος με ρώτησε, πώς έγινες ηθοποιός; Πάντα έλεγα, «Ποτέ δεν ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός, αλλά ως παιδί πάντα ονειρευόμουν να γίνω Ολυμπιονίκης»», όπως δήλωσε η ηθοποιός  στην ομιλία της προς τους δημοσιογράφους, μετά την ορκωμοσία της.

«Ο αθλητισμός ήταν μεγάλο μέρος της ζωής μου, μεγαλώνοντας, ασχολήθηκα πολύ με το σκουός, τον στίβο, την κολύμβηση και τις καταδύσεις. Ήταν πάντα εκεί και αυξανόταν, αλλά αναρωτιόμουν πώς μπορώ να βρω έναν τρόπο να γίνω μέλος αυτής της οικογένειας;

Είναι πολύ δεμένοι και πρέπει επίσης να είναι πολύ σίγουροι ότι μοιράζεστε το πάθος τους, μοιράζεστε τη δέσμευσή και την ιδεολογία τους. Έτσι μου πήρε λίγο χρόνο για να βεβαιωθώ ότι αυτό πιστεύω και πρέπει να γίνω μέρος αυτής της οικογένειας».

Ποτέ δεν ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός…

Αποτελεί πηγή έμπνευσης όλη η πορεία της τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή

«Τίγρης και Δράκος» του αθλητισμού και του σινεμά

Πρώην πρωταθλήτρια στο σκουός νεανίδων, η Μισέλ Γιο, έχει γεννηθεί στις 6 Αυγούστου 1962 στη Μαλαισία. Φέτος, κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία «Everything Everywhere All at Once» (Τα Πάντα Όλα»). Έκανε επίσης επιτυχία στο Χόλιγουντ όταν πήρε τον ρόλο του κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ στο «Tomorrow Never Dies» του 1997, δίπλα στον Πιρς Μπόσναν.

Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία πολεμικών τεχνών «Τίγρης και Δράκος», στο δράμα περιόδου του 2005 «Αναμνήσεις μιας γκέισας», καθώς και στη ρομαντική κωμωδία του 2018 «Crazy Rich Asians».

Οι τραυματισμοί και οι πολεμικές τέχνες

Μιλώντας από καρδιάς η ίδια με το δικό της προσωπικό ύφος, δήλωσε: «Μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο και με προβλήματα στην πλάτη δεν μπόρεσα να συνεχίσω το σκουός… Τώρα κάνω πυγμαχία γιατί εξακολουθώ να κάνω πολεμικές τέχνες στις ταινίες μου. Κάνω επίσης πεζοπορία και κολύμπι, που είναι ένα από τα πιο ήπια αθλήματα».

Η 61χρονη είναι παντρεμένη με τον Ζαν Τοντ, τον πρώην επικεφαλής της FIA, του διοικητικού οργάνου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το οποίο αναγνωρίστηκε από τη ΔΟΕ το 2013.

Όπως έγραψε η ίδια σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, «Τόσο χαρούμενη τόσο ταπεινή… Είναι τεράστιο προνόμιο να γίνω μέλος της ΔΟΕ.

Κατανοώ της δύναμη που έχει ο αθλητισμός να εμπνέει τους ανθρώπους, να αλλάζει τις ζωές τους και να καλυτερεύει τον κόσμο – και αυτή είναι η αιτία γιατί είμαι τόσο ενθουσιασμένη που έγινα μέλος της ΔΟΕ. Ευχαριστώ πολύ».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024