Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός στο σπίτι

Πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός στο σπίτι

Ο καλός φωτισμός καθορίζει τα “vibes” του χώρου.

Ο φωτισμός είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος όταν μπαίνει σε ένα σπίτι. Σκεφτείτε το για λίγο. Οταν μπαίνετε σε ένα σπίτι ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας συμβαίνει;

Τα μάτια σας προσαρμόζονται στο φως σε αυτό το σπίτι, είτε αυτό είναι φωτεινό ή σκοτεινό.

Η σημασία του καλού φωτισμού του σπιτιού δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ο καλός φωτισμός μπορεί να φωτίσει ένα δωμάτιο και να το κάνει να μοιάζει πιο ανοιχτό και μεγάλο, ενώ ο κακός φωτισμός μπορεί να κάνει έναν χώρο να μοιάζει σκοτεινός και αφιλόξενος.

Εκτός από το να κάνει ένα δωμάτιο πιο φιλόξενο, ο καλός φωτισμός μπορεί επίσης να είναι λειτουργικός. Ο σωστός φωτισμός μπορεί να σας βοηθήσει να βλέπετε καλύτερα όταν κάνετε εργασίες στο σπίτι, όπως όταν μαγειρεύετε ή εργάζεστε.

Και όταν πρόκειται για το σπίτι σας, ο καλός φωτισμός καθορίζει τα “vibes” του χώρου.

Δυστυχώς, ο φωτισμός μπορεί συχνά να παραλείπεται κατά τη διαδικασία του εσωτερικού σχεδιασμού, αλλά αν ξεκινήσετε πρώτα με το φωτισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφα επιμελημένο χώρο που είτε σας χαλαρώνει είτε σας ανεβάζει τη διάθεση.

Ενισχύστε την αρχιτεκτονική του χώρου

Το πιο σημαντικό με τον φωτισμό γενικά είναι ότι ενισχύει την αρχιτεκτονική ιδέα ενός χώρου αλλά χρειάζεται και να δημιουργεί τη σωστή ατμόσφαιρα. Σε ένα σαλόνι ενιαίας διαρρύθμισης, είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργήσετε χώρους μέσα στο συνολικό χώρο για να έχετε διαφορετικές δυνατότητες όταν τρώτε, παρακολουθείτε μια ταινία ή μαγειρεύετε.

Αυτό που χρειάζεστε είναι ποικιλομορφία και αντίθεση. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να έχετε φως σε διάφορα ύψη, όπως επιτραπέζια φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου, πλαφονιέρες και φωτισμό ενσωματωμένο στην οροφή σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Παίξτε με τις αντιθέσεις

Συνήθως, χρησιμοποιούμε το φως για να δημιουργήσουμε μια πολύ οικεία ατμόσφαιρα ή μια αίσθηση δράματος. Για το τελευταίο, πρέπει να σκεφτείτε το φως ως ένα γλυπτικό αντικείμενο που θα τραβήξει την προσοχή όλων. Επίσης, ένα statement κομμάτι δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μεγάλο – απλά πρέπει να είναι κεντρικό σε έναν χώρο. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία, οπότε δοκιμάστε να συνδυάσετε ένα τεράστιο φωτιστικό οροφής με κάτι κομψό και μίνιμαλ, όπως ένα φωτιστικό στον τοίχο.

Δημιουργήσετε τη διάθεση που θέλετε στο δωμάτιό σας. Για παράδειγμα, στο σαλόνι, μπορεί να έχετε ένα κύριο φωτιστικό οροφής, αλλά η προσθήκη ενός φωτιστικού δαπέδου δίπλα σε μια πολυθρόνα θα προκαλέσει μια αίσθηση άνεσης.

Με τα LED, υπάρχουν πολλές παραλλαγές, από ζεστό λευκό έως πορτοκαλί. Παίζοντας με τις αποχρώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διάθεση ανάλογα με το αν πρόκειται για χώρο εργασίας, τραπεζαρία ή υπνοδωμάτιο. Μπορεί να έχετε το πιο όμορφο χαρακτηριστικό φωτιστικό στον κόσμο, αλλά αν βάλετε λάθος λαμπτήρα μέσα, δεν θα φαίνεται σωστό.

Παιχνίδι με ψυχρό και ζεστό φωτισμό

Για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, δημιουργήστε μια πρόσθετη ζώνη χρησιμοποιώντας εξωτερικό φωτισμό. Αν δεν είναι φωτισμένος ο χώρος, τότε το βράδυ, βλέπετε μόνο τη δική σας αντανάκλαση. Με τον φωτισμό γίνεται μέρος του χώρου σας.

Δημιουργήστε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με ψυχρό και ζεστό φωτισμό. Κάποια φυτά τονίζονται καλύτερα με ψυχρό φως, άλλα με ζεστό. Το ψυχρό φως δίνει μία αίσθηση απόκοσμη αλλά και παράλληλα πολύ εντυπωσιακή.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024