Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιστικά οροφής: 5 stylish ιδέες που θα κάνουν τον χώρο σου να λάμψει

Φωτιστικά οροφής: 5 stylish ιδέες που θα κάνουν τον χώρο σου να λάμψει

Και θα προσθέσει αισθητική στον χώρο σας

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καλός φωτισμός μας κάνει να δείχνουμε καλύτερα, αλλά ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο μας κάνει επίσης να νιώθουμε καλύτερα. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων γνωρίζουν ότι ο καλός φωτισμός είναι πιο περίπλοκος από το να ανάβουν ένα φωτιστικό.

Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας μπορεί να διαθέτει ενσωματωμένο φωτισμό, όπως φώτα οροφής στο υπνοδωμάτιο, χωνευτά φώτα οροφής στο σαλόνι, φωτισμό LED κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας ή απλίκες τοίχου συνδεδεμένες στον τοίχο πάνω από το νεροχύτη στη τουαλέτα.

Η ποιότητα του φωτός που εκπέμπεται από τα ενσωματωμένα φωτιστικά μπορεί να τροποποιηθεί με την επιλογή του λαμπτήρα σας ή με τη χρήση ενός διακόπτη dimmer, αλλά ο ενσωματωμένος φωτισμός δεν πρέπει ποτέ να είναι η μοναδική πηγή φωτισμού σε ένα δωμάτιο.

Ηδη θα έχετε καταλάβει ότι η επιλογή του σωστού φωτισμού για τα διάφορα δωμάτια του σπιτιού σας μπορεί να είναι περίπλοκη.

Για να επιλέξετε τα τέλεια φωτιστικά που ταιριάζουν σε εσάς και στο χώρο που θα τοποθετηθούν χρειάζεται πολύς χρόνος. Για παράδειγμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει φωτιστικά με πραγματικό λειτουργικό σκοπό, με τη σωστή ποσότητα φωτισμού που λάμπει και με ένα στιλιστικό στοιχείο που θα προσθέσει στην αισθητική του χώρου. Δεν μπορείτε να βάλετε ένα απλό, αλλά μοντέρνο φωτιστικό οροφής σε ένα δωμάτιο γεμάτο έπιπλα αντίκες, απλά δεν θα ταιριάζει!

Φυσικά υλικά για βιωσιμότητα

Εάν το περιβάλλον είναι σημαντικό για τις αγορές που κάνετε, ο φωτισμός από βιώσιμα υλικά είναι διαθέσιμος και είναι σε τάση το 2023. Οι αποχρώσεις από ρατάν ή ψάθινες αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και φιλτράρουν το φως μέσω αυτών για να προσθέσουν μια πολύπλευρη γοητεία. Αυτά τα υλικά δημιουργούν τέλεια ελαφριά καλύμματα επειδή διαχέουν τόση φωτεινότητα σε σύγκριση με άλλα φωιστικά. Εάν έχετε ένα σκοτεινό δωμάτιο ή γωνία που πρέπει να φωτίσετε, επιλέξτε φωτισμό με αποχρώσεις από φυσικά υλικά.

Επιλέξτε έναν ψάθινο φωτιστικά σε ένα δωμάτιο όπου έχετε μπαμπού αποχρώσεις ή ξύλινα παντζούρια για να δώσετε στο χώρο μια μποέμικη ατμόσφαιρα.

Απλίκες

Οι απλίκες τοποθετούνται πάντα απευθείας στον τοίχο. Μπορούν να είναι σταθερά συνδεδεμένα στον τοίχο ή ένα καλώδιο μπορεί να κρέμεται προς τα κάτω για να συνδεθεί στην πρίζα.

Συνήθως, οι απλίκες τοίχου αγοράζονται σε ζεύγη, το καθένα σε κάθε πλευρά ενός καθρέφτη ή ενός τζακιού. Οι απλίκες με περιστρεφόμενο βραχίονα, από την άλλη πλευρά, τοποθετούνται συνήθως μόνες τους για να τραβήξουν την προσοχή σε ένα έργο τέχνης ή σε μια βιβλιοθήκη.

Μπορούν επίσης να λειτουργήσουν στη θέση των επιτραπέζιων φωτιστικών χωρίς να καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο. Ίσως είναι καιρός να εξετάσετε τις απλίκες τοίχου ως έναν τρόπο για να δώσετε στο δωμάτιό σας μια εντελώς νέα ατμοσφαιρική αίσθηση.

Καθρέφτης ορείχαλκου και ανάμειξης μετάλλων

Ενώ η ανάμειξη μεταλλικών φινιρισμάτων ήταν σίγουρα όχι , ωστόσο τα τελευταία χρόνια είναι μια σχεδιαστική τάση που αρχίζουμε να λατρεύουμε. Ο ορείχαλκος με καθρέφτη είναι μια καταπληκτική επιλογή και ταιριάζει τέλεια με μια μοντέρνα διακόσμηση σε στυλ glam ή art deco.

Εναλλακτικά επιλέξετε φωτιστικό με μεταλλικό φινίρισμα από καμένο χάλυβα. Πρόκειται για φωτιστικά, με μοναδικό σχεδιασμό που έχουν ένα αξιοσημείωτο εφέ ουράνιου τόξου όταν το φως θερμαίνει τη σκιά. Αυτή η εμφάνιση είναι υπέροχη σε κουζίνες βιομηχανικού στιλ ή στην τραπεζαρία.

Μεγάλοι πολυέλαιοι

Οι πολυέλαιοι όλων των μορφών παραμένουν πάντα διαχρονικοί. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πολυελαίων για να διαλέξετε ανεξάρτητα από το στυλ του σπιτιού σας. Εξοικονομούν χώρο και είναι όμορφοι και μπορούν να προσθέσουν μια κομψή πινελιά σε κάθε δωμάτιο. Μπορείτε να βάλετε έναν πολυέλαιο σχεδόν σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού.

Γήινα φωτιστικά

Ο πηλός και άλλα γήινα υλικά είναι κομψά φωτιστικά που πρέπει να εξετάσετε. Ένα από αυτά είναι ο φωτισμός από γύψο για την ευελιξία του στο σχεδιασμό. Είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά και έχουν ένα λευκό χρώμα που ταιριάζει με σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο.

Εάν προτιμάτε μια μποέμικη ατμόσφαιρα, αυτοί οι τύποι φωτιστικών θα ταιριάζουν σωστά στον χώρο σας.

Εάν ψάχνετε το κατάλληλο φωτιστικό για το σπίτι σας θα τα βρείτε όλα σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές στο SHOPFLIX.gr.

Επιλέξτε όποιο θέλετε και η πλατφόρμα θα φροντίσει να φτάσει στο σπίτι σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024