Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λαοθάλασσα υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο - «Είναι μέρα αλληλεγγύης» (φωτογραφίες+βίντεο)

Λαοθάλασσα υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο – «Είναι μέρα αλληλεγγύης» (φωτογραφίες+βίντεο)

Πλήθος κόσμου στη διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας - Στη συγκέντρωση ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων σημειώθηκε σήμερα Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου, στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς αναμένεται η ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Γάζα.

«Είναι μια μέρα αλληλεγγύης και είναι μια μέρα ελπίδας»

Η μαζική διαδήλωση ξεκίνησε από τη Ρίτζεντ Στριτ, μπροστά στην έδρα του BBC. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρότι δυνητικά αποτελεί «ποινικό αδίκημα», πλακάτ με συνθήματα όπως «ελευθερία για την Παλαιστίνη». Η πρόσοψη της έδρας του τηλεοπτικού σταθμού από όπου ξεκίνησε η πορεία καλύφθηκε τη νύχτα με κόκκινη μπογιά. Η οργάνωση «Palestine Action» ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια, κατηγορώντας το BBC για συνέργεια και «ματωμένα χέρια» εξαιτίας του τρόπου κάλυψης του πολέμου.

Η πρόσοψη του BBC


Η αστυνομία και η βρετανική κυβέρνηση έχουν υιοθετήσει αυστηρούς τόνους, περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί σήμερα στο Λονδίνο, ενώ οι αρχές αναφέρουν αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών εδώ και μία εβδομάδα στην χώρα. Χθες νεαρή γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της δημόσιας υποστήριξης της Χαμάς που έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική οργάνωση και στην Βρετανία.

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη»

Κόρμπιν: Πρέπει να καταδικάσετε αυτό που συμβαίνει τώρα στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό

Στη διαδήλωση συμμετείχε και ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, όπου, μίλησε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε. Εκεί, κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες να καταδικάσουν την επίθεση στη Γάζα. «Είναι μια μέρα αλληλεγγύης και είναι μια μέρα ελπίδας. Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι δεν επρέπε να είμαι στη διαδήλωση σήμερα γιατί θα συγχωρήσουν τρομερά πράγματα. Κανείς όμως από εμάς δεν είναι εδώ για να συγχωρήσει δολοφονίες. Κανείς από εμάς δεν είναι εδώ για να συγχωρήσει την κατοχή», είπε και πρόσθεσε πως «εάν πιστεύετε στο διεθνές δίκαιο, εάν πιστεύετε στα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε πρέπει να καταδικάσετε αυτό που συμβαίνει τώρα στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό».

Ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές πόλεις του κόσμου, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι οι Βρετανοί είναι διχασμένοι για το θέμα Παλαιστίνης και Ισραήλ σύμφωνα με δημοσκόπηση YouGov. Συγκεκριμένα, το 22% θεωρεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να τηρήσει πιο επικριτική στάση απέναντι στο Ισραήλ, ενώ το 16% θα επιθυμούσε εντονότερη υποστήριξη του εβραϊκού κράτους

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του Λονδίνου υπέρ της Παλαιστίνης:

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024