Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δούρου σε πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα: Ανάγκη η προστασία των αμάχων και η επιστροφή στη διπλωματία

Δούρου σε πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα: Ανάγκη η προστασία των αμάχων και η επιστροφή στη διπλωματία

Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς

Συνάντηση μεταξύ της τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλεύτριας Β΄2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Ρένας Δούρου και του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, σημειώθηκε σήμερα Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ενώ δυνάμεις του Ισραήλ εισέβαλαν χθες Παρασκευή το βράδυ στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας σε «τοπικές επιδρομές» προκειμένου να εκκαθαρίσουν την περιοχή από πιθανά μέλη της Χαμάς, όπως και να εντοπίσουν αγνοούμενους Ισραηλινούς.

«Επιτακτική ανάγκη αποτροπής της δημιουργίας ανθρωπιστικής κρίσης και εξασφάλισης της ειρήνης»

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί για τις εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη και να μεταφέρει δια ζώσης τις θέσεις που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τις τελευταίες τοποθετήσεις του.

Τι είπε η τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη προστασίας των αμάχων, αποτροπής της δημιουργίας ανθρωπιστικής κρίσης και εξασφάλισης της ειρήνης με επιστροφή στη διπλωματία και σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Την τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής συνόδευσαν ο διπλωματικός σύμβουλος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βαγγέλης Καλπαδάκης και η σύμβουλός της, Ελένη Τσερεζόλε.​ Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Συνάντηση και με τον επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ρένας Δούρου με τον επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης Γιουσέφ Ντορχόμ, έπειτα από αίτημα του δεύτερου, με σκοπό να ενημερωθεί για τις εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις και την ανθρωπιστική κρίση στην Λωρίδα της Γάζας μετά την ανακοίνωση στρατιωτικών επιχειρήσεων από το Ισραήλ.

«Στήριξη στις διεθνείς πρωτοβουλίες για προστασία των αμάχων»

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρένα Δούρου μετέφερε δια ζώσης τις θέσεις που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις τελευταίες ανακοινώσεις του, τονίζοντας τη στήριξή της στις διεθνείς πρωτοβουλίες για προστασία των αμάχων, για εξασφάλιση της ειρήνης και για επιστροφή στην διπλωματία στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Την τομεάρχη συνόδευσαν ο διπλωματικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βαγγέλης Καλπαδάκης και η σύμβουλός της, Ελένη Τσερεζόλε.​

Δείτε φωτογραφία από τη συνάντηση με τον κ. Ντορχόμ:

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024