Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο φίλος του ο Λευτεράκης

Ο φίλος του ο Λευτεράκης

Στο βάθος του πάγκου ο κόουτς Σερέλης είχε λόγο να χαμογελά για τον Μαντζούκα.

Στην αξέχαστη ταινία του Αλέκου Σακελάριου, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» ο περίφημος Λευτέρης Τσαπαρδής ήταν ένα φανταστικό πρόσωπο που είχε επινοήσει ο κινηματογραφικός Θόδωρος (Ντίνος Ηλιόπουλος) ως πρόσχημα για να έχει ελεύθερο χρόνο μακριά από τη γυναίκα του Φωφώ (Μάρω Κοντού) η οποία τελικά του εμφάνισε κάποια στιγμή τον Λευτεράκη (Κώστας Βουτσάς) με σάρκα και οστά σε μια κόντρα φάρσα για να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και (σχεδόν) να τον τρελάνει.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας, σε αντίθεση με τον…συνονόματό του Τσαπαρδή όχι απλά είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά «φωνάζει» όποτε του δίνεται η ευκαιρία «Είμαι εδώ» και δεν κωλώνει να σταθεί επάξια δίπλα στους πιο έμπειρους Έλληνες και ξένους του Παναθηναϊκού.

«Ο Μαντζούκας είναι ένας καλός παίκτες και μας δίνει πολλά. Πέτυχε σημαντικά τρίποντα σήμερα» είπε περιχαρής ο Εργκίν Αταμάν βλέποντας τον νεαρό να σκοράρει τρείς φορές με απόλυτη ευστοχία από τα 6.75 και σε στιγμές που η μπάλα έκαιγε.

Ο Γιαννιώτης φόργουορντ θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και γνωρίζει ότι τουλάχιστον με τον Εργκίν Αταμαν δεν θα νιώθει Τσαπαρδής…

Στο φινάλε του ημιχρόνου σε ένα play μόλις 4’’ για να πάει τη διαφορά στο +7 (37-30) αλλά και στο 56-52 και στο 64-59, όπου ιδιαίτερα το τελευταίο πήγε και πάλι τη διαφορά στο +8 και μετά έφτασε και στο +11 (70-59) με το παιχνίδι πλέον να «κλειδώνει» για τους Πράσινους.

Στο βάθος του πάγκου υπήρχε ένα έντονο χαμόγελό στο πρόσωπο ενός εκ των συνεργατών του Αταμάν, του Χρήστου Σερέλη που πέρυσι αναλαμβάνοντας το καράβι…μισοβυθισμένο από τα χέρια του Ντέγιαν Ράντονιτς (όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και από τον – πολύ – κακό σχεδιασμό που είχε κάνει ο Σέρβος τεχνικός μαζί με τον Αργύρη Πεδουλάκη) ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να ρίξει στο παρκέ (αρκετά) τον Λευτέρη Μαντζούκα στον οποίο ο προκάτοχός του, φερόταν σαν να ήταν ο…Τσαπαρδής δηλαδή ένα αποκύημα της φαντασίας!

Λες και αν έπαιζε ο νεαρός περισσότερο στην Ευρωλίγκα θα κινδύνευε ο Παναθηναϊκός να τερματίσει τελευταίος (18ος), ενώ τελικά πήρε τη 17η θέση. Απίστευτα πράγματα για ένα από τα αρκετά νέα ταλέντα που επενδύσει (και πάλι) τα τελευταία χρόνια το τριφύλλι.

Ένα εκλεκτό παιδί (και σαν χαρακτήρας) που γαλουχήθηκε στην ακαδημία πρότυπο του Προμηθέα και στον Παναθηναϊκό δείχνει έτοιμος για να κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα στην καριέρα του.

«Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Στόχος μου να αρπάζω όλες τις ευκαιρίες που μου δίνουν. Σήμερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε, αυτό είναι το σημαντικό και όχι η δική μου απόδοση.

Πάντως προσωπικά ποτέ δεν σκεφτόμουν έτσι και με βάση την ηλικία μου. Κοιτάζω να παίζω για να κερδίσει η ομάδα. Η ηλικία είναι ένα νούμερο. Θέλω να είμαι κάθε χρονιά και καλύτερος» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο νεαρός και συνέχισε:

«Θέλω να είμαι μέσα στο γήπεδο και να κερδίζει η ομάδα μου. Ο προπονητής επιλέγει που θα παίξω είναι σεβαστή η επιλογή του. Ο κόουτς Αταμάν είναι μεγάλος προπονητής με πολλές επιτυχίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Προσπαθώ κάθε μέρα να παίρνω κάτι από αυτόν, αλλά και τους συμπαίκτες μου. Κάθε μέρα προσπαθώ να βελτιώνομαι. Δούλεψα με τον γυμναστή και τον προπονητή, δεν έκανα κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές. Θέλω κάθε χρόνο να βελτιώνω τις αδυναμίες μου».

Πράγματι αυτό το καλοκαίρι έκανε διακοπές στο…γήπεδο αφού είτε με την Εθνική Εφήβων στην Κρήτη (χάλκινο μετάλλιο) είτε μετά με την Εθνική ανδρών που συμμετείχε μέχρι ένα σημείο και μετά ατομικά.

Ο Γιαννιώτης φόργουορντ θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και γνωρίζει ότι τουλάχιστον με τον Εργκίν Αταμαν δεν θα νιώθει Τσαπαρδής…

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024