Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Aκόμη αναζητεί ταυτότητα

Παναθηναϊκός: Aκόμη αναζητεί ταυτότητα

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν νίκησε, αλλά δεν χτίστηκε με τέτοιες φιλοδοξίες και έχοντας στόχο να νικά με άγχος τη Μπάγερν.

Αρχικά το καλό νέο: η νίκη επί της (θεωρητικά ενισχυμένης) Μπάγερν και σε ένα ματς που έμοιαζε με «τελικό». Νωρίς, μόλις τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, οι Πράσινοι είχαν βάλει το «πρέπει» στη ζωή τους.

Ηταν, όμως, έτσι; Δικαιολογούσε την αγωνία ο αντίπαλος; Αν δούμε ψυχρά τα πράγματα, μάλλον όχι. Εξάλλου, από τότε που μετέχει στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς η Μπάγερν, μόνο ήττες (0-6) γνωρίζει στο ΟΑΚΑ. Και μία το βράδυ της Πέμπτης, επτά…

Επί της ουσίας, τώρα: ο ΠΑΟ έδειξε βελτίωση στο παιχνίδι του και κάποιες φορές οι παίκτες του κατέθεσαν την ποιότητά τους στο παρκέ. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως οι Πράσινοι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον Σλούκα και μένει να φανεί αν ο Ελληνας γκαρντ θα αντέξει να παίζει πολύ ώρα κάθε φορά.

Οι Πράσινοι κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο ματς που έμοιαζε με «τελικό» για τη συνέχειά τους στην Ευρωλίγκα

Όταν λείπει, μειώνονται οι ασίστ και απέναντι στους Βαυαρούς ο ΠΑΟ είχε μόλις 12. Επιπρόσθετα, η επίδοση στα ριμπάουντ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και εδώ είχαμε …ήττα: 32-34, με τη Μπάγερν να παίρνει, μάλιστα, 14 επιθετικά! Αλίμονο αν αυτό συνεχιστεί.

Πού ποντάρει ο Αταμάν; Ας δούμε καλύτερα ποιους δεν έχει στις πρώτες επιλογές του. Τον Μωραΐτη που μάλλον θα παίζει παραπάνω στην Ελλάδα ή όταν όλα θα έχουν κριθεί και τον Γκάι, γιατί απλά ο Τούρκος προπονητής δεν τον έχει για τοπ αμυντικό.

Αντίθετα, πόντους κερδίζει ο Γκραντ και βέβαια ο Μαντζούκας. Με το οξύμωρο εδώ να είναι πως ο Ελληνας διεθνής είχε ελάχιστο χρόνο στα φιλικά, ο κόσμος αναρωτιόταν το «γιατί συνέβη αυτό» , την ώρα που πέρυσι τελείωσε τη σεζόν ως ένας από τους παίκτες που …επέπλευσαν.

Με τη Μπάγερν ο Μαντζούκας έδειξε ωριμότητα και ταλέντο. Όπως και ο Γκριγκόνις, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ακόμη ένας παίκτης που σε ένα μεγάλο διάστημα του καλοκαιριού ήταν αυτό που λέμε «υπ’ ατμόν».

Συμπέρασμα; Είναι ανάγκη να επιστρέψει ο Σλούκας και όλα θα γίνουν καλύτερα για το σύνολο του Αταμάν. Επιπρόσθετα, να βρει παραπάνω λύσεις ο κόουτς στη θέση «3», ενώ η επάνοδος του Μήτογλου θα δώσει ώθηση στην ομάδα και ασφάλεια στον τομέα των ριμπάουντ.

Γιατί ο ΠΑΟ ναι μεν νίκησε, αλλά δεν χτίστηκε με τέτοιες φιλοδοξίες και έχοντας στόχο να νικά με άγχος τη Μπάγερν. Ζητεί πολλά παραπάνω…

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024