Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Πτωχός: «Να πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησος μπροστά»

Δημήτρης Πτωχός: «Να πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησος μπροστά»

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών μίλησε στα ΝΕΑ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Προτάσσοντας τη λογική «περισσότερα και καλύτερα για όλους» ο Υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός δήλωσε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου που τον έφερε μια ανάσα από την θέση του Περιφερειάρχη. Το αποτέλεσμα αυτό φανερώνει ότι οι Πελοποννήσιοι άφησαν πίσω την τοξικότητα, τον πολιτικαντισμό και τα μεγάλα λόγια συμπληρώνει.

Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου έδειξε σε όλους τι θέλουν οι Πελοποννήσιοι. Να πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησος μπροστά, με πρόγραμμα, σοβαρότητα και πολύ σκληρή δουλειά. Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και η Πελοπόννησος να γίνει μία Περιφέρεια πρότυπο. Οι συντοπίτες μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα σχέδιο για τα επόμενα πέντε χρόνια, αφήνοντας πίσω τους το παρελθόν και τις πρακτικές που ανήκουν σε αυτό όπως η τοξικότητα, ο πολιτικαντισμός και τα μεγάλα λόγια. Η αισιοδοξία και η έμπρακτη αγάπη για τον τόπο μας κέρδισαν και κάθε μέρα που περνάει κερδίζουν περισσότερο.

«Οι προγραμματικές συμφωνίες είναι με τους Πελοποννήσιους»

Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στο δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;

Από την πρώτη στιγμή απευθυνθήκαμε σε όλους τους πολίτες και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε. Το πρόγραμμά μας το οποίο υπερψηφίστηκε τους αφορά όλους και θα εφαρμοστεί προς όφελός τους. Όποιος αντιμετωπίζει τους πολίτες με τη λογική δεξαμενών και ομάδοποιήσεων κάνει μεγάλο λάθος. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη ζωή όλων μας και την καθημερινότητά μας, με τις προοπτικές που θέλουμε να έχουμε όλοι μας. Οι προγραμματικές συμφωνίες είναι με τους Πελοποννήσιους και αφορά το παρόν και το κοινό μας μέλλον στον τόπο που όλοι αγαπάμε. Πιστεύω πραγματικά ότι από αυτή την προγραμματική συμφωνία έχουμε όλοι να κερδίσουμε.

Πώς βλέπετε την συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον την Κυριακή εκλεγεί ο δικός σας συνδυασμός;

Η συνεργασία με το κεντρικό κράτος είναι ένα απαραίτητο στάδιο για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει. Ο ορίζοντας είναι το 2028.  Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με την κυβέρνηση και γνωρίζω τον τρόπο για να το πετύχω αλλά είμαι έτοιμος και να διεκδικήσω όποτε χρειαστεί. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Πελοποννησίων. Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύω να ενεργοποιήσω κάθε διαθέσιμο δίαυλο επικοινωνίας και τις καλές προσωπικές σχέσεις. Με πίστη στο πρόγραμμά μας είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε δουλειά.

Ποια είναι τα θέματα που θα θέσετε στο πρώτο Περιφερειακό με την ανάληψη της διοίκησης τον Ιανουάριο του 2024;

Είναι ουσιαστικά ο οδικός χάρτης για να φέρουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον που αξίζει σε όλους μας. Θεμελιώδες θέμα για εμάς είναι οι υποδομές για τους πολίτες και την καθημερινότητά τους, για την αποτελεσματική προστασία από την κλιματική κρίση, για τον εκσυγχρονισμό της ζωής στην Πελοπόννησο και για την αξιοποίηση όλων των κονδυλίων. Η λογική είναι «περισσότερα και καλύτερα για όλους». Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι να δημιουργήσουμε μια ενιαία ταυτότητα για την Περιφέρειά μας. Έχουμε σχέδιο να δουλέψουμε με ένα 5ετές πλάνο, με τις σύγχρονες αρχές marketing και στόχο να μάθουν σε όλο τον κόσμο τι θα πει Πελοπόννησος. Πρωταγωνιστές από την πρώτη μέρα θα είναι ο πρωτογενής τομέας, ο πολιτισμός και το τουριστικό μας. Και τα τρία σε υψηλό επίπεδο.

*Συνέντευξη στον Απόστολο Τσοράκη για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ένθετο cityhub

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024