Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η βασίλισσα Ελισάβετ κρύφτηκε πίσω από θάμνο για να μη μιλήσει στον Τσαουσέσκου

Η βασίλισσα Ελισάβετ κρύφτηκε πίσω από θάμνο για να μη μιλήσει στον Τσαουσέσκου

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρήκε τον τρόπο να τον αποφύγει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ήταν πριν από πολλά χρόνια που η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπόρεσε να κρύψει τα συναισθήματά της για τον Νικολάε Τσαουσέσκου.

Σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο Valentine Low που μίλησε στην Express, η βασίλισσα Ελισάβετ κρύφτηκε κάποτε πίσω από έναν θάμνο για να αποφύγει να μιλήσει σε έναν καλεσμένο που αναγκάστηκε να φιλοξενήσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η εκλιπούσα βασίλισσα ήταν σε θέση να διατηρεί την ψυχραιμία της τις περισσότερες φορές, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αγωνιζόταν για να κρατήσει κρυφή την πραγματική της γνώμη για κάποιον.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της δυσφορίας της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ ήταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νικολάε Τσαουσέσκου το 1978.

Το Εργατικό Κόμμα, που ήταν τότε επικεφαλής της κυβέρνησης, ζήτησε από τη βασίλισσα Ελισάβετ να τον φιλοξενήσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πριν από την υπογραφή συμφωνίας με το Βουκουρέστι για την παραγωγή νέων αεροσκαφών.

Αν και ήταν αντίθετη με την επίσκεψη λόγω του φρικτού μητρώου του Νικολάε Τσαουσέσκου, η εκλιπούσα βασίλισσα αναγκάστηκε να αποδεχτεί το αίτημα και να τον καλωσορίσει στο Λονδίνο εκείνο το καλοκαίρι.

Η βασίλισσα φυσικά δεν τον ήθελε πραγματικά στο σπίτι της

«Υπήρξε μια κρατική επίσκεψη του Νικολάε Τσαουσέσκου. Η βασίλισσα φυσικά δεν τον ήθελε πραγματικά στο σπίτι της, αλλά το Σύνταγμα ορίζει ότι πρέπει να δέχεται αυτούς τους ανθρώπους κατόπιν συμβουλής της κυβέρνησης.

Έτσι έπρεπε να έχει αυτόν τον απαίσιο άντρα και τη γυναίκα του προκειμένου να καταφέρει μια συμφωνία για όπλα», σημείωσε o Valentine Low.

Όταν κρύφτηκε η βασίλισσα Ελισάβετ

Ο βασιλικός συγγραφέας είπε ότι η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια αυτοσχέδια… απόδραση όταν έπεσε πάνω του τυχαία ενώ περπατούσαν στους κήπους του παλατιού.

«Είχε βγάλει βόλτα τα κόργκι στον κήπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ και είδε τον Τσαουσέσκου να κατεβαίνει το μονοπάτι με τη σύζυγό του. Δεν ήθελε καθόλου να του μιλήσει οπότε κρύφτηκε πίσω από έναν θάμνο», θυμάται χαρακτηριστικά.

Η περιφρόνησή της δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας λόρδο David Owen να σημειώνει πως έκανε ξεκάθαρη τη γνώμη της για τον Τσαουσέσκου.

«Ο Τσαουσέσκου ήταν υπερβολή για εκείνη. Το έκανε ξεκάθαρο πως δεν της άρεσε αυτή η επίσκεψη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024