Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Θα στηριχθούν οι προοδευτικοί», λέει κορυφαίο στέλεχος με γνώση του πολιτικού σχεδιασμού λέγοντας πως το κόμμα γέρνει να στηρίξει για παράδειγμα τον Πελετίδη στην Πάτρα

Η μη σαφής γραμμή φέρνει ενίοτε και αρρυθμίες. Και η ακόμη μη συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κεντρικό επίπεδο για μια πρώτη αποτίμηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και για μια πιο συγκεκριμένη στρατηγική στον δεύτερο γύρο που έχουμε την προσεχή Κυριακή, έφερε χθες το φάλτσο του Ευάγγελου Αποστολάκη και το άδειασμα του από το κόμμα.

Ο βουλευτής Επικρατείας άφησε να εννοηθεί πως θα μπορούσαν να στηριχθούν στον δεύτερο γύρο, ακόμη και γαλάζιοι αντάρτες από το κόμμα του.

Και η όλη θέση έφερε το άδειασμα του ναυάρχου από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για προσωπικές απόψεις του Ευάγγελου Αποστολάκη και δεν αποτελούν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωναν στη συνέχεια πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως οι αντάρτες της ΝΔ «είναι πρόβλημα της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο γενικό πλαίσιο πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δώσει το γενικό πρόσταγμα για στήριξη των προοδευτικών υποψηφίων στον δεύτερο γύρο. Πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την στήριξη του πράσινου Χάρη Δούκα ενώ υπήρξε και συνάντηση του εν λόγω υποψηφίου με τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Στα αποσαφηνισμένα πεδία, η πλεύση ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει να εγείρει ερωτήματα. «Θα στηριχθούν οι προοδευτικοί», λέει κορυφαίο στέλεχος με γνώση του πολιτικού σχεδιασμού λέγοντας πως το κόμμα γέρνει να στηρίξει για παράδειγμα τον Πελετίδη στην Πάτρα έναντι του Σβόλη ή τον Αγγελούδη στην Θεσσαλονίκη έναντι προφανώς του Ζέρβα.

Στο μεγάλο κάδρο προφανώς εξετάζονται έστω και αμυδρά πάντα οι δυνατότητες για πιο κεντρικές συμπράξεις

Σε αυτή την κατεύθυνση συνεδρίασε η Επιτροπή για την ΤΑ του κόμματος με τους Ζαχαριάδη, Πουλάκη, Γκοτσόπουλο, Κνήτου, Νοτοπούλου για μια πρώτη εισήγηση και με μέλημα να καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τους πολίτες για συμμετοχή την προσεχή Κυριακή, για ενίσχυση των προοδευτικών ψηφοδελτίων και για μια πρώτη συζήτηση ως προς τι προγραμματικές εγγύτητες διαμορφώνονται αυτές τις ημέρες.

Στο μεγάλο κάδρο προφανώς εξετάζονται έστω και αμυδρά πάντα οι δυνατότητες για πιο κεντρικές συμπράξεις. Ο Χρήστος Σπίρτζης εγγράφεται σε εκείνα τα στελέχη αυτές τις ημέρες που με ένταση και πιο ανοιχτά μιλάει για σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ενόψει και των Ευρωεκλογών.

Η επιτροπή όμως εξέτασε και πιο περίπλοκα πεδία για τον δεύτερο γύρο. Και εδώ κυριάρχησε η γνώμη για ψήφο κατά συνείδηση σε μια σειρά περιφερειών. Πιο ειδικά αυτό επιλέχθηκε σε περιπτώσεις όπως των Ιονίων Νήσων (Κράτσα- Τρεπεκλής), της Δυτικής Μακεδονίας (Κασαπίδης- Αμανατίδης), της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Μέτιος – Τοψίδης) και του Βόρειου Αιγαίου (Μουντζούρης- Στεφανής).

Εκκρεμεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το ματς Πτωχού- Τατούλη σε Πελοπόννησο, αφού υπάρχει ανοιχτό το σενάριο στήριξης του δεύτερου. Εκκρεμεί πάντως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που ακόμη δεν έχει οριστεί – η καθυστέρησή της έχει πυροδοτήσει και γκρίνια- και που με πιο επίσημο χαρακτήρα μπορεί να θέσει το πλαίσιο ανά δήμο ή περιφέρεια.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024