Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η viral εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που μας πάει πίσω στη δεκαετία του '90

Η viral εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που μας πάει πίσω στη δεκαετία του ’90

Μια νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης έχει κάνει την εμφάνιση της στον κόσμο του internet, με πολλούς διάσημους να την έχουν αγαπήσει.

Τώρα ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να είναι το πιο cool παιδί στο σχολείο – σαν αυτά που βλέπαμε στα σχολικά άλμπουμ στις αμερικάνικες ταινίες-.

Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, οι άνθρωποι μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε νοσταλγικές σχολικές περσόνες σε μια νέα και ήδη viral τάση το «AI yearbook».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν δοκιμάσει και αγαπήσει ήδη εφαρμογές που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη, όπως ο επεξεργαστής φωτογραφιών EPIK AI, ο οποίος επιτρέπει στους ανθρώπους να μετατρέψουν μια σύγχρονη φωτογραφία του εαυτού τους σε αυτό που μοιάζει με πορτρέτο σχολικής φωτογράφισης οποιασδήποτε εποχής (η δεκαετία του 1990 ήταν η πιο δημοφιλής).

Οι influencers του TikTok, όπως η Olivia Dunne και ο Joe Mele, έχουν επίσης χρησιμοποιήσει αυτές τις εφαρμογές για να αυτομεταμορφωθούν σε κλασικά πρότυπα μαθητών του γυμνασίου, όπως ο αθλητής, ο σπασίκλας, ο επαναστάτης, το δημοφιλές παιδί και άλλα στερεότυπα.

«Ανέμελη και πρωτοποριακή εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης»

«Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να βγάλω φωτογραφίες από την τελευταία τάξη του σχολείου γιατί ήμουν κατ’ οίκον μαθήτρια … οπότε ορίστε», έγραψε η Dunne στη λεζάντα του βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα.

Το #AIyearbook έχει σχεδόν 255 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, με χιλιάδες χρήστες να δοκιμάζουν τη λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης. Ο εξειδικευμένος σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης Δρ Χάρβεϊ Κάστρο περιέγραψε την τάση αυτή ως μια «ανέμελη και πρωτοποριακή εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης».

«Είτε δημιουργούν νοσταλγικές εικόνες είτε συμβάλλουν σε ιατρικές διαγνώσεις, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να αναπτύσσονται και να χρησιμοποιούνται με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό αντίκτυπο, τους περιορισμούς και τις ηθικές επιπτώσεις τους».

Από αυτό το trend, δεν θα μπορούσαν να λείπουν Έλληνες και Ελληνίδες celebrities.

Ας δούμε τις φωτογραφίες τους:

Φελίσια Τσαλαπάτη 

Εβελίνα Νικόλιζα

Ντορέττα Παπαδημητρίου

Θοδωρής Μαραντίνης

Μαίρη Συνατσάκη

Αλέξης Παππάς

Φωτεινή Πετρογιάννη

Χάρης Γιακουμάτος

Έλενα Κρεμλίδου

Βάλια Χατζηθεοδώρου

Ιλένια Ουίλιαμς

*Mε πληροφορίες από foxnews

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024