Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
UNESCO: Το Νυμφαίο στα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

UNESCO: Το Νυμφαίο στα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

Ο ΕΟΤ προάγει τον τουρισμό περιπέτειας και δραστηριοτήτων στη φύση.

Ολοκληρωμένο διαφημιστικό πρόγραμμα για τη προβολή των προορισμών Νυμφαίου και Πάρκου Πέλιστερ υλοποιεί ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας «advenTOUR, Adventure across the borders» – «INTERREG IPA 2014-2020». Το εν λόγω πρόγραμμα προωθεί και στηρίζει την ανάπτυξη των δύο προορισμών, ως μοντέλων για την ανάπτυξη βιώσιμου εναλλακτικού τουρισμού δραστηριοτήτων στην φύση, ικανών να προσελκύσουν επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Νυμφαίο, είναι ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με την UNESCO ενώ το Εθνικό Πάρκο Pelister, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί πόλο έλξης για ταξιδιώτες, που αναζητούν υπαίθριες δραστηριότητες στη φύση. Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει τις δυο περιοχές, που απέχουν λιγότερο από δύο ώρες μεταξύ τους, ως ένα διασυνοριακό ενιαίο τουριστικό προορισμό που έχει τις προϋποθέσεις να στηρίξει τις τοπικές οικονομίες, μέσω της δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων με άξονα τις αρχές της βιωσιμότητας και της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

Τα ταξίδια εξοικείωσης από τον ΕΟΤ

Εταίροι στην υλοποίηση του προγράμματος «advenTOUR, Adventure across the borders» είναι ο ΕΟΤ, η Χ.Α.Ν.Θ και η διαχειριστική αρχή του Πάρκου Πέλιστερ. Ειδικότερα, ο Ε.Ο.Τ. ως εταίρος δημοσιότητας ανέλαβε τη μελέτη των δύο προορισμών και των κυριότερων τουριστικών πόρων και δυνατοτήτων τους, με στόχο την ανάπτυξη νέων τουριστικών εμπειριών και ανέπτυξε ελκυστικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο και ειδικό διαφημιστικό φυλλάδιο με τα σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει τις δυο περιοχές που απέχουν λιγότερο από δύο ώρες μεταξύ τους.

Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο ΕΟΤ διοργάνωσε επίσης δύο ταξίδια εξοικείωσης (29/09-01/010/23) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, Travel bloggers και Providers από την Ελλάδα, την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Βουλγαρία. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την φύση και στους δυο προορισμούς (Νυμφαίο & Πέλιστερ), ακολούθησαν πρόγραμμα ξενάγησης και ορειβασίας στο πάρκο Πέλιστερ και στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο. Έκαναν κανό στην λίμνη Ζάζαρη, επισκέφτηκαν τους χώρους του προγράμματος Αρκτούρος και τη Νίκειο Σχολή και ξεναγήθηκαν στην παλαιά πόλη της Μπίτολα αλλά και στο κτήμα Άλφα.

  • Τους προσκεκλημένους συνόδευσαν στελέχη του ΕΟΤ, που τους ενημέρωσαν για τη στρατηγική προβολής της χώρας ως προορισμού ιδανικού για ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες στη φύση.
  • Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιασθούν στους τοπικούς φορείς και τους παρόχους υπηρεσιών, οι δράσεις, τα αποτελέσματα και οι ευκαιρίες που αναδύονται για τις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: wikimedia.org

Sports in

Ο σοβαρός τραυματισμός του Κίναν Έβανς, ο Ολυμπιακός και μία αποκάλυψη από την Ιταλία

Ο Κίναν Έβανς θα μείνει εκτός δράσης για 6-8 μήνες, ο Ολυμπιακός καλείται να αποφασίσει, όμως την ίδια ώρα στην Ιταλία κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για τον Αμερικανό γκαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024