Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Νίκη κορυφής με Μαρτινέλι

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Νίκη κορυφής με Μαρτινέλι

Ο Μαρτινέλι φόρεσε τα ρούχα του πρωταγωνιστή και με δικό του τέρμα στο 87′ χάρισε την νίκη στην Άρσεναλ με 1-0 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, στέλνοντας την ομάδα του στην κορυφή της Premier League.

Μαρτινέλι ο «λυτρωτής»

Χάρη στο «χρυσό» τέρμα του Βραζιλιάνο άσου στο 87′ η Άρσεναλ κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας με 1-0 στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στην Μαντσεστέρ Σίτι, ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση της Premier League, εκεί όπου έχει συγκάτοικο πλέον την γειτόνισσα, Τότεναμ.

Πρώτη νίκη για την Άρσεναλ κόντρα στο σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα, έπειτα από 12 διαδοχικές ήττες.

Το πρώτο μέρος κύλησε με ελάχιστε φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν αμφότερες άριστα τους όποιους κινδύνους πήγαν να προκύψουν.

Στην επανάληψη το σκηνικό της αναμέτρησης άλλαξε άρδην, με την είσοδο του Ματρινέλι να κάνει πιο επιθετική την Άρσεναλ. Στο 50′, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων με την κοντινή προβολή του Γουάιτ στο δεύτερο δοκάρι, ενώ, δευτερόλεπτα αργότερα, το διαγώνιο σουτ του Μαρτινέλι από τα αριστερά, σταμάτησε πάνω στον Βραζιλιάνο κίπερ της Σίτι.

Τελικά την λύση στην Άρσεναλ έδωσε ο Μαρτινέλι στο 87′. Πιο συγκεκριμένα ο Χάβερτς έστρωσε έξω για τον Μαρτινέλι, με τον Βραζιλιάνο να πιάνει μονοκόμματο σουτ και με τη βοήθεια της κόντρας πάνω στον Ακέ να ξεγελά τον Έντερσον και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο (75′ Τομιγιάσου), Έντεγκααρντ, Ράις, Ζορζίνιο (75′ Παρτέι), Ζεσούς, Ενκέτια (75′ Χάβερτς), Τροσάρ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Γκβάρντιολ, Λιούις (68′ Στόουνς), Κόβατσιτς (68′ Νούνες), Μπερνάρντο Σίλβα, Άλβαρες (68′ Ντοκού), Φόντεν, Χάλαντ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024