Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Πολύτιμος βαθμός για τους «πράσινους» στο Ισραήλ

Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Πολύτιμος βαθμός για τους «πράσινους» στο Ισραήλ

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση της Μακάμπι Χάιφα και κατάφερε να πάρει έναν… χρυσό βαθμό, μένοντας στο 0-0.

Σε ένα ματς που δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός άντεξε την πίεση μένοντας ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Οι Πράσινοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, όμως το δεύτερο σημαδεύτηκε από τα πολλά λάθη που έκαναν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως ο Σέρβος τεχνικός είδε τον Μπρινιόλι να κάνει μια τρομερή εμφάνιση. Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας και έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 4 πόντους, έναν παραπάνω από Βιγιαρεάλ-Ρεμς που έχουν 3 πόντους, ενώ οι Ισραηλινοί έφτασαν στον 1 βαθμό.

Δυνατό ξεκίνημα για τη Μπακάμπι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μακάμπι να παίζει αρκετά δυνατά στις μονομαχίες, έχοντας παράλληλα και την πρώτη στιγμή του ματς. Στο 8′ ένα του Νταβίντ κατάφερε να το απομακρύνει ο Μπρινιόλι σε κόρνερ, χωρίς να γίνει κάτι περισσότερο. Στο 14′ κακός υπολογισμός του Γεντβάι σε κεφαλιά που επιχείρησε, με την μπάλα να ευνοεί τον Νταβίντ που σούταρε, όμως ο Μπρινιόλι έδιωξε.

Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό που έλεγξε το ματς

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε έχοντας δοκάρι στο 17ο λεπτό. Ο Βιλένα εκτέλεσε φάουλ, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα οι Ισραηλινοί απάντησαν, με τον Χαλαϊλί να σουτάρει, όμως ο Μπρινιόλι ήταν στη θέση του και απομάκρυνε. Στο 26′ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Βιλένα, όμως το σουτ του Ολλανδού πέρασε λίγο άουτ.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό και να έχει τον έλεγχο. Στο 39′ όμως ένα λάθος του Χουάνκαρ παραλίγο να αποβεί μοιραίο, όμως Χαλαϊλί δεν το εκμεταλλεύτηκε σουτάροντας άουτ. Έτσι ο αγώνας παρέμεινε στο 0-0, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στην ισοπαλία.

Πολλά λάθη ο Παναθηναϊκός, πίεση από τη Μακάμπι

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Μακάμπι άρχισε καλύτερα έχοντας την μπάλα στην κατοχή της, λόγω και λαθών του Παναθηναϊκού. Στο 52′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Χαλαϊλί να κάνει την προβολή αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν, με τον Νταβίντ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στο 59′, αλλά ο Μπρινιόλι και πάλι απέκρουσε. Στο 63′ ο Σένκεφελντ έκανε την προβολή και πρόλαβε πριν ο Νταβίντ βρεθεί μποστά από την εστία.

Κομβικός Μπρινιόλι, συνεχίζονταν τα λάθη

Οι Πράσινοι συνέχισαν να μην έχουν καλή εικόνα και να κάνουν αρκετά λάθη, με τη Μακάμπι να είναι απειλητική. Στο 70′ ο Μπρινιόλι αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Χαλαϊλί.

Oι Ισραηλινοί εξακολουθούσαν να απειλούν, με τον Χαλαϊλί να πιάνει νέο σουτ και να απειλεί, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το «τριφύλλι» προσπάθησε στο φινάλε να επιτεθεί, όμως δεν κατάφερε κάτι παραπάνω και έτσι το 0-0 έμεινε ως το τελικό αποτέλεσμα.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024