Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Καναβάκη: «Κριτήρια είναι μόνον η αγάπη μας για τον τόπο μας και η ανιδιοτελής μας διάθεση για δουλειά»

Μαρία Καναβάκη: «Κριτήρια είναι μόνον η αγάπη μας για τον τόπο μας και η ανιδιοτελής μας διάθεση για δουλειά»

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη μίλησε στο in.

Με αποφασιστικότητα η Μαρία Καραβάκη, υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο Ηρακλείου λέει: «Ήρθε η ώρα να αποκτήσει το Ηράκλειο, γυναίκα Δήμαρχο». Στην συνέντευξη που ακολουθεί αναλύει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού της και απαντάει σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τον Δήμο Ηρακλείου.

Τι δεν έγινε στο Δήμο Ηρακλείου την τετραετία που διανύουμε που χαρακτηρίζεται σοβαρό;

Ο Δήμος Ηρακλείου, ο τέταρτος Δήμος στη χώρα, προφανώς έχει πολλά θέματα και ζητήματα και είναι ουτοπικό και μη αληθές να λέει κανείς ότι έγιναν όλα.  Έχουμε πει δημόσια ότι, λόγω της απλής αναλογικής και της μικροπολιτικής και στείρας αντιπολίτευσης, ο Δήμος και η πόλη πήγαν σε κάποια θέματα πίσω. Για μένα, θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί ο νέος Κανονισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών που θα συμπλήρωνε τις σύγχρονες ανάγκες του Δήμου Ηρακλείου. Θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας, θα κάλυπτε τις κενές οργανικές και και τις απαραίτητες ειδικότητες. Έμεινε στο συρτάρι μου, δεν προχώρησε γιατί δεν δέχθηκαν να συζητηθεί καν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι είναι σε συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών και τον Δήμο Ηρακλείου και το θέτουν – μετά από εμάς – ως πρωτεύον ζήτημα.

Ποιες είναι οι προγραμματικές δεσμεύσεις του προγράμματος σας;

Εσωτερικό περιβάλλον του Δήμου Ηρακλείου:

Ανασυγκρότηση και στελέχωση

Καθημερινότητα και βελτίωσή της

Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων

Στρατηγικός σχεδιασμός δρομολόγησης ώριμων έργων και προγραμματισμός νέων

Ανθεκτικότητα και ασφάλεια Δήμου

Ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας

Έχετε πρόθεση να κάνετε το Ηράκλειο δημοφιλή προορισμό για τουρισμό αναψυχής και πολιτισμού ή και τι άλλο;

Ζούμε σε έναν ιστορικό τόπο. Με μεγαλειώδη μνημεία και βαθύ πολιτισμό, αλλά και μοναδική γεωγραφική θέση. Με ιστορικό κέντρο και πλούσια ενδοχώρα. Το Ηράκλειο και ο Δήμος, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και την κοινωνία θα πρέπει να καθιερωθεί ως ένας κυρίαρχος και περιζήτητος τουριστικός προορισμός και οι πολιτικές μας θα εστιάσουν σε αυτό.

Ο συνδυασμός σας έχει χαρακτηριστεί ως πολυσυλλεκτικός. Με ποια κριτήρια τον συγκροτήσατε;

Ο συνδυασμός μας «Ηράκλειο Για Σένα» είναι ανεξάρτητος και ελεύθερος, Γεννήθηκε από τις δραστήριες και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας για να καταθέσει την πιο ξεκάθαρη και αμιγώς αυτοδιοικητική πρόταση για τον Δήμο Ηρακλείου. Χωρίς μηχανισμούς, συστήματα, συμφέροντα και πολιτικά γραφεία. Κριτήρια είναι μόνον η αγάπη μας για τον τόπο μας και η ανιδιοτελής μας διάθεση για δουλειά.

Υπάρχει διάθεση και τρόπος – εφόσον αναλάβετε την διοίκηση του Δήμου – να τονώσετε την επιχειρηματικότητα;

Και διάθεση και τρόπος. Είμαστε δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο κοντά στην τοπική επιχειρηματικότητα. Ήδη, έχουμε συζητήσει κι έχουμε εκφράσει τη βούλησή μας να συνεργαστούμε με φορείς, επιμελητήρια, συνδέσμους εμπόρων κι επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους. Η επιχειρηματικότητα, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι τους είναι κομμάτι της πόλης μας και της δημοτικής, οικονομικής, παραγωγικής αλυσίδας και θα την στηρίξουμε.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε τους λόγους για τους οποίους διεκδικείτε την διοίκηση του Δήμου με σειρά προτεραιότητας ποιοι θα ήταν αυτοί;

Η αγάπη μου για την πόλη όπου γεννήθηκα και ζω. Εγώ και τα παιδιά μου. Και μετά από 19 χρόνια που υπηρετώ την αυτοδιοίκηση αισθάνομαι το χρέος η γνώση και εμπειρία που έχω αποκτήσει να να ενωθεί με νέες δυνάμεις και να μετουσιωθεί στην πιο κατάλληλη λύση για τον Δήμο Ηρακλείου.

«Οι αυτοδιοικητικοί έχουμε ιερό καθήκον»

Θεωρείτε πως οι Δήμοι συνολικά μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης της κοινωνίας; 

Ο Δήμος είναι εκεί για την κοινωνία, για τους ανθρώπους. Είναι η πρώτη πόρτα που θα χτυπήσουν οι δημότες, είναι οι Δήμοι που σηκώνουν το βάρος για ό,τι συμβαίνει στον τόπο μας κι εμείς οι αυτοδιοικητικοί έχουμε ιερό καθήκον. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για να προχωρήσει  ένας τόπος μπροστά ή να μείνει πίσω ή να είναι στάσιμος. Εμείς θέλουμε και τον πάμε ψηλά!

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για εσάς;

Είμαι ένας άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, γνωρίζω τα θέματα και τις διαδικασίες. Γνώση, εμπειρία και πολιτική επάρκεια. Και δεν είμαι μόνη. Έχουμε έναν συνδυασμό με ικανά, έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη και πολλούς νέους ανθρώπους. Με εμάς ο Δήμος Ηρακλείου δεν θα χάσει ούτε μια μέρα και ταυτόχρονα θα υπάρξει βαθιά ανανέωση στο πολιτικό του προσωπικό. Κι επιτέλους ήρθε η ώρα το Ηράκλειο να αποκτήσει μια γυναίκα Δήμαρχο! Αποφασιστική, τολμηρή, δυναμική προσιτή και ειλικρινή.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024