Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χορτοφαγία: Οφείλεται σε γονίδια; - Τι απαντά νέα έρευνα

Χορτοφαγία: Οφείλεται σε γονίδια; – Τι απαντά νέα έρευνα

Η καλύτερη κατανόηση των παραγόντων που οδηγούν σε διατροφικές επιλογές όπως η χορτοφαγία μπορεί να βοηθήσει τους διατροφολόγους να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικές διατροφικές συστάσεις

Η επιλογή του να είμαστε χορτοφάγοι μπορεί να οφείλεται εν μέρει στα γονίδιά μας, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «Plos One».

Μελέτη περισσότερων από 330.000 γονιδιωμάτων υποδεικνύει 34 γονίδια που ενδεχομένως εμπλέκονται στη χορτοφαγία.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τις πιθανές διαφορές μεταξύ της σύνθεσης και του μεταβολισμού των λιπιδίων σε χορτοφάγους και μη χορτοφάγους

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν, Ναμπίλ Γιασίν, συνέκριναν τα γονιδιώματα από 5.324 αυστηρά χορτοφάγους με 329.455 μη χορτοφάγους, οι οποίοι συμμετείχαν στη βρετανική βιοϊατρική βάση δεδομένων UK Biobank.

Τι εντόπισαν

Εντόπισαν παραλλαγές 34 γονιδίων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό των λιπιδίων και τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να σχετίζονται με την επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής.

Αυτή η διαπίστωση εγείρει την πιθανότητα οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται τα λιπίδια και οι επακόλουθες επιπτώσεις στον εγκέφαλο να βρίσκονται πίσω από την επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τις πιθανές διαφορές μεταξύ της σύνθεσης και του μεταβολισμού των λιπιδίων σε χορτοφάγους και μη χορτοφάγους, καθώς και σε άλλους παράγοντες της φυσιολογίας που μπορεί να διέπουν τη χορτοφαγία.

Η καλύτερη κατανόηση αυτών των παραγόντων μπορεί να βοηθήσει τους διατροφολόγους να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικές διατροφικές συστάσεις με βάση την ατομική γενετική του κάθε ατόμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

inSports

Ολυμπιακός: Έχουν πουληθεί πάνω από 20.000 διαρκείας!

Οι φίλοι του Ολυμπιακού ανυπομονούν για την έναρξη της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024