Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα έδρανα του ΕΜΠ το πρώτο Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό για υποδομές και κατασκευές

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα έδρανα του ΕΜΠ το πρώτο Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό για υποδομές και κατασκευές

Η επιλογή των φοιτητριών και φοιτητών έγινε κατόπιν επίσημης πρόσκλησης και αξιολόγηση από το ΕΜΠ

Στα έδρανα των Διδακτηρίων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου βρίσκονται από τις αρχές του μήνα οι 35 φοιτήτριες και φοιτητές που επέτυχαν την εισαγωγή τους στο πρώτο Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών» (ΕΔΠΜΣ- ΔΕΥΚ), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατ’ αρχήν για πέντε χρόνια με το συνολικό ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της γενικής υποστήριξης του Προγράμματος, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου, προχώρησε εντελώς δωρεάν πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου σε εντατικές εργασίες ανακαίνισης αιθουσών των Διδακτηρίων αλλά και γραφειακών χώρων διδασκόντων, καθώς και αναβάθμισης του οπτικοακουστικού εξοπλισμού, του φωτισμού και του κλιματισμού.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, οργανώνεται από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, με τη σύμπραξη της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΕΜΠ για τη διεπιστημονική κάλυψη των γνωστικών αντικειμένων που περιλαμβάνει.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στη στοχευμένη ειδίκευση νέων μηχανικών στη διοίκηση και διαχείριση των έργων υποδομών και κατασκευών, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, την εμβάθυνση στις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις και την εκμάθηση τεχνικών που αφορούν σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των έργων.

Επιπλέον, στοχεύει να καλύψει όλες τις πτυχές του κλάδου υποδομών και κατασκευών και να αναδείξει όχι μόνο την τεχνική, αλλά και την οικονομική, περιβαλλοντική, νομική και κοινωνική διάσταση των έργων υποδομών και κατασκευών, από τον αρχικό σχεδιασμό, μέχρι την υλοποίηση και λειτουργία τους.

Στο χειμερινό εξάμηνο που ξεκίνησε πρόσφατα περιλαμβάνονται μαθήματα όπως Ολοκληρωμένη Διαχείριση Έργων και Κινδύνων, Κατασκευαστικές Τεχνικές και Μέθοδοι, Κοστολόγηση και Προσφορά, Τεχνικό Δίκαιο, Τεχνική Οικονομική, καθώς και διαλέξεις και τεχνικές επισκέψεις. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  περιλαμβάνει δύο εξάμηνα μαθημάτων, διαλέξεων, τεχνικών επισκέψεων και ένα εξάμηνο εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, στους αποφοίτους απονέμεται Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ), ισότιμο προς πτυχίο Master of Science (MSc).

Η επιλογή των φοιτητριών και φοιτητών έγινε κατόπιν επίσημης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαδικασίας αξιολόγησης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα, αξιολογήθηκαν οι φάκελοι υποψηφιότητας με συνεκτίμηση των κριτηρίων και των προϋποθέσεων της ισχύουσας νομοθεσίας και καταρτίστηκε πίνακας αξιολογικής σειράς υποψηφίων.

Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων έγινε σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο, με βάση τα στοιχεία της αίτησης συμμετοχής, αποκλείστηκαν όσοι δεν πληρούσαν τα ανωτέρω κριτήρια εισαγωγής. Στο δεύτερο στάδιο, όσοι πέρασαν επιτυχώς το πρώτο στάδιο αξιολογήθηκαν με συνεκτίμηση μόνον τριών κριτηρίων (γενικού βαθμού διπλώματος, ετών φοίτησης, μεταπτυχιακών σπουδών) και επιλέχθηκαν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι. Στο τρίτο και τελικό στάδιο, οι ως άνω επικρατέστεροι υποψήφιοι κλήθηκαν σε συνέντευξη και αξιολογήθηκε η συνολική εικόνα τους. Σε συνδυασμό με τα κριτήρια του δευτέρου σταδίου ελήφθησαν υπόψη και οι πανεπιστημιακές διακρίσεις, η ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία, οι επιστημονικές δημοσιεύσεις, άλλες συναφείς δραστηριότητες και ικανότητες των υποψηφίων (όπως ηγετικές, οργανωτικές, επικοινωνιακές), οι συστατικές επιστολές, οι στόχοι, τα κίνητρα και οι προοπτικές εξέλιξης τους.

inSports

Ρομάνο: «Περιμένει και άλλη ομάδα από την Premier League για τον Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός»

«Χτύπημα» του Φαμπρίτσο Ρομάνο για τον Ιωαννίδη, καθώς αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός μετά την αρνητική απάντηση στις προτάσεις της Ίπσουιτς περιμένει νέα κρούση από ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024