Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών γίνεται πραγματικότητα με φορέα χρηματοδότησης τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Το πρώτο Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών γίνεται πραγματικότητα με φορέα χρηματοδότησης τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο μεγαλύτερος αμιγώς ελληνικός όμιλος υποδομών, παραχωρήσεων, κατασκευών και καθαρής ενέργειας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βάζουν τα θεμέλια για να γίνει η νέα γενιά μηχανικών πολυμήχανη.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για στοχευμένη ειδίκευση των νέων μηχανικών που θα κληθούν να στελεχώσουν και να υλοποιήσουν τα έργα υποδομών και κατασκευών του μέλλοντος, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ένωσε τις δυνάμεις του με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα εκ των κορυφαίων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας και από κοινού προχώρησαν στην ίδρυση του πρώτου Επαγγελματικού Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών».

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, που θα εκκινήσει το προσεχές φθινόπωρο, οργανώνεται από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, με τη σύμπραξη της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΕΜΠ για τη διεπιστημονική κάλυψη των γνωστικών αντικειμένων που περιλαμβάνει. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατ’ αρχήν για πέντε χρόνια με το συνολικό ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Οι στόχοι του προγράμματος

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών» αποσκοπεί στην ειδίκευση νέων μηχανικών στη διοίκηση και διαχείριση των έργων υποδομών και κατασκευών, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, την εμβάθυνση στις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις και την εκμάθηση τεχνικών που αφορούν σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των έργων. Επιπλέον, στοχεύει να καλύψει όλες τις πτυχές του κλάδου υποδομών και κατασκευών και να αναδείξει όχι μόνο την τεχνική, αλλά και την οικονομική, περιβαλλοντική, νομική και κοινωνική διάσταση των έργων υποδομών και κατασκευών, από τον αρχικό σχεδιασμό, μέχρι την υλοποίηση και λειτουργία τους.

Η μετεξέλιξη των σύγχρονων έργων υποδομών, τα οποία απαιτούν πλέον πέρα από την τεχνική γνώση και άλλες δεξιότητες, καθώς και η ανάγκη σύνδεσης της επιστημονικής γνώσης με την αγορά εργασίας και τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι νέοι μηχανικοί μετά την αποφοίτησή τους, καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη ενός τέτοιου πολυεπίπεδου μεταπτυχιακού προγράμματος, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει μία νέα γενιά μηχανικών, έτοιμων να υλοποιήσουν τα έργα υποδομών που έρχονται.

Το Πρόγραμμα Σπουδών θα περιλαμβάνει τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, δηλαδή δύο εξάμηνα μαθημάτων, διαλέξεων, τεχνικών επισκέψεων και ένα εξάμηνο εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, στους αποφοίτους θα απονέμεται Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ), ισότιμο προς πτυχίο Master of Science (MSc).

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2023 για την παρουσίαση του Επαγγελματικού Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών», ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γιώργος Περιστέρης δήλωσε: «Εδώ και πολλά χρόνια στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχουμε συνοψίσει τη φιλοσοφία της δραστηριοποίησής μας στους εξής δυο άξονες: Επενδύουμε στην Ελλάδα – Επενδύουμε στο Μέλλον. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά ενδεχομένως, νιώθουμε πως αυτή η επιχειρηματική μας αρχή βρίσκει την πιο κυριολεκτική της εφαρμογή. Δεν κάνουμε μία δωρεά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κάνουμε μία επένδυση στο μέλλον του κλάδου μας και της χώρας μας. Επενδύουμε στην πιο ρεαλιστική απεικόνιση του μέλλοντος μας, στα παιδιά μας. Πιστεύοντας πραγματικά στην ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα και στην ικανότητά της να διαμορφώσει τη μελλοντική γενιά επιστημόνων της χώρας, εφόσον της διατεθούν τα κατάλληλα εργαλεία, αποφασίσαμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Με αυτή τη συνέργεια με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εγκαινιάζουμε ένα ολόκληρο πρόγραμμα υποστήριξης και ανάπτυξης μίας νέας γενιάς μηχανικών. Μίας γενιάς στην οποία προσφέρουμε γνώση, εφόδια και εργαλεία για να διαμορφώσει το μέλλον, όχι απλά να το διαχειριστεί ή να το αντιμετωπίσει. Μίας νέας γενιάς μηχανικών την οποία ταυτίζουμε με το πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών μας, μια ‘Πολυμήχανη Γενιά’».

Info: Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα εδώ: http://deyk.ntua.gr/index.html

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024