Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βόρεια Μακεδονία ο Τσίπρας - Τα τρία δώρα που έδωσε στον Ζάεφ

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Τσίπρας – Τα τρία δώρα που έδωσε στον Ζάεφ

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκαν και γευμάτισαν στη Στρούμνιτσα

Τον Αλέξη Τσίπρα καλωσόρισε στη Στρούμνιτσα της Βόρειας Μακεδονίας ο Ζόραν Ζάεφ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στη γείτονα χώρα στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας στην ανάρτησή του υπογράμμισε πως θυμάται τις «κοινές τους προσπάθειες και συνεισφορές στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια», τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.

«Σταθερή και πολύτιμη αξία η φιλία Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας»

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που η φιλία μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας και η φιλία μου με τον Αλέξη Τσίπρα μετατρέπονται σε σταθερές και πολύτιμες αξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά του ο Ζόραν Ζάεφ.

Οι δύο άνδρες γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής, όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία που ανήρτησαν. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφερε στον Ζόραν Ζάεφ δώρα ένα λεύκωμα για τις ελληνικές θάλασσες, ούζο και μαστίχα Χίου.

Πρόσκληση από το παρελθόν

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση για τη συνάντηση αυτή είχε απευθυνθεί από τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας προς τον κ. Τσίπρα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάϊο του 2022 όπου κεντρικός προσκεκλημένος ήταν ο Ζόραν Ζάεφ. Μέχρι πρότινος δεν είχε βρεθεί διαθέσιμος χρόνος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024