Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όπρα Γουίνφρεϊ: Για τη μάχη με τα κιλά - «Είναι στίγμα. Υπάρχει πατρονάρισμα»

Όπρα Γουίνφρεϊ: Για τη μάχη με τα κιλά – «Είναι στίγμα. Υπάρχει πατρονάρισμα»

«Δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλο δημόσιο πρόσωπο του οποίου το βάρος να έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης περισσότερο από μένα»

Στα 68 της χρόνια, έχοντας βρει από πολύ νωρίς τις προσωπικές της δυνάμεις, η Όπρα Γουίνφρεϊ, μιλά για έναν σοβαρό ρατσισμό που αντιμετωπίζει ο κόσμος και αφορά την εικόνα του και το σωματικό του βάρος.

Αυτή η αυτοδημιούργητη γυναίκα-θρύλος των media, ενώ μπορούσε με μια συνέντευξή της να κάνει θραύση σε ολόκληρο τον πλανήτη, να προκαλέσει σάλο, να επιδράσει με τρόπο αδιανόητο, ήταν η ίδια που όταν πήγαινε να ψωνίσει ρούχα, ερχόταν αντιμέτωπη με μια γνώριμη, γεμάτη προκατάληψη, συμπεριφορά στους ανθρώπους που παλεύουν με το βάρος τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Η τόσο ισχυρή γυναίκα των media είχε να παλέψει με την… ντροπή των κιλών

Η… επιδημία παχυσαρκίας σε παγκόσμια κλίμακα

Όπως είπε σε σχετικό πάνελ που φιλοξένησε στο «Oprah Daily’s» και αφορούσε συζήτηση για το θέμα της παχυσαρκίας και της κρίσης βάρους που επηρεάζει σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου 2 εκατομμύρια ενήλικες, «Όλοι ξέρετε ότι έχω βρεθεί σ’ αυτό το ταξίδι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου.

Το υψηλότερο βάρος που έχω φτάσει, είναι τα 108 κιλά. Δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλο δημόσιο πρόσωπο του οποίου το βάρος να έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης περισσότερο από το δικό μου μέσα στα χρόνια».

Κάθε εβδομάδα τα ταμπλόιντ την ντρόπιαζαν, για περίπου 25 χρόνια, ότι δεν είχε τη θέληση και τη δύναμη να αδυνατίσει.

Ως δημόσιο πρόσωπο έχει δεχθεί τεράστια πίεση για το βάρος της

Στη συζήτηση συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες για το ζήτημα της παχυσαρκίας. Η Όπρα περιέγραψε ή μάλλον υπενθύμισε στο κοινό πόσο την έχουν παρακολουθήσει να περνάει από δίαιτα σε δίαιτα, καθώς το σώμα της είχε την τάση να επανέρχεται στα πρότερα κιλά.

Η στερεοτυπική συμπεριφορά

Μίλησε λεπτομερώς και είπε για το πόσο διαφορετικά της φέρονταν οι άνθρωποι, όταν ζύγιζε περίπου 90 κιλά. «Αυτός είναι ένας κόσμος που ντροπιάζει τους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι για πάντα. Και όλοι όσοι από μας το έχουμε περάσει, ξέρουμε ότι μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά, απλώς το κάνουν».

Η ίδια συνέχισε και εξήγησε πως έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές το στίγμα, όταν ψωνίζει. «Είναι όταν οι άνθρωποι είναι κάπως έτσι «Αφήστε να σας δείξω τα γάντια ή καλύτερα μήπως θέλετε να δείτε τις τσάντες; Γιατί ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εδώ για σένα» Υπάρχει ένα πατρονάρισμα. Υπάρχει στίγμα».

Όπως είπε δηκτικά, το προσωπικό της βίωμα είναι ότι κάθε εβδομάδα τα ταμπλόιντ την ντρόπιαζαν, για περίπου 25 χρόνια, ότι δεν είχε τη θέληση και τη δύναμη είτε να ξεκινήσει είτε να ολοκληρώσει το ταξίδι της απώλειας βάρους.

Ενδυναμώνει και ενθαρρύνει

Ενεργή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Όπρα, πρόσφατα μίλησε και για το θέμα του θανάτου της μητέρας της, προκειμένου να ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους που περνούν δύσκολα, να τους δώσει δύναμη και να αναδείξει τους τρόπους που μπορεί κανείς να τα βγάλει πέρα στα δύσκολα.

Η κοινωνική δράση δεν σταματά ποτέ, οι δημόσιες παρεμβάσεις της έχουν σημαντική επιρροή και η Όπρα είναι μια γυναίκα που έχει υπάρξει μεγάλη «influencer», προτού καν εφευρεθεί ο όρος.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024