Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλημμύρες Νέα Υόρκη: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Ο πιο βροχερός Σεπτέμβριος από το 1882

Πλημμύρες Νέα Υόρκη: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Ο πιο βροχερός Σεπτέμβριος από το 1882

Πλημμύρισαν σταθμοί του μετρό και κτίρια - Ένα λιοντάρι της θάλασσας έφυγε από την πισίνα του στο Central Park κολυμπώντας στα πλημμυρισμένα νερά

Σταθμοί του μετρό, δρόμοι και οι αυτοκινητόδρομοι της Νέας Υόρκης έχουν πλημμυρίσει, ενώ τουλάχιστον ένας τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο LaGuardia έκλεισε για λίγο την Παρασκευή. Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται να έχει σχηματιστεί καταρράκτης με τα νερά της βροχής μέσα σε σταθμούς του μετρό.

Σχεδόν 20 εκατοστά βροχής έπεσαν σε ορισμένες περιοχές της πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα νερά και χρειάστηκαν διάσωση, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη, απειλητική για τη ζωή καταιγίδα», δήλωσε η κυβερνήτης Kathy Hochul.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Κηρύσσω κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη Νέα Υόρκη, το Long Island και την κοιλάδα Hudson λόγω των ακραίων βροχοπτώσεων που παρατηρούνται σε όλη την περιοχή», ανέφερε στο X, πρώην Twitter.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Μπρούκλιν

Η ίδια συνέστησε στους πολίτες να λάβουν μέτρα για να παραμείνουν ασφαλείς και «να μην επιχειρήσουν ποτέ να βγουν σε πλημμυρισμένους δρόμους», καθώς υπάρχει ο φόβος ότι λόγω της υποχώρησης της βροχόπτωσης πολλοί θα είναι αυτοί που θα επιχειρήσουν να κυκλοφορήσουν ενώ ακόμα οι δρόμοι είναι γεμάτοι νερά.


Στη Νέα Υόρκη βρέχει όλον τον Σεπτέμβριο αλλά η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών προκάλεσε τα πλημμυρικά φαινόμενα. Τον τελευταία μήνα η Νέα Υόρκη είχε 14 ίντσες βροχής μέχρι τώρα, καθιστώντας τον Σεπτέμβριο τον πιο βροχερό από το 1882, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Μπρούκλιν

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Μπρούκλιν. Περισσότερες από 2,5 ίντσες βροχής καταγράφηκαν μέσα σε μία ώρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Μπρούκλιν.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Νέας Υόρκης το αποχετευτικό σύστημα της πόλης έχει σχεδιαστεί για να αντέχει μόνο 1,75 ίντσες την ώρα.

Στο South Williamsburg, στο Μπρούκλιν, εργάτες περπάτησαν μέσα σε νερό μέχρι τα γόνατα καθώς προσπαθούσαν να ξεβουλώσουν μια αποχέτευση, ενώ χαρτόνια και άλλα συντρίμμια επέπλεαν.

Δραπέτευσε ένα λιοντάρι της θάλασσας

Ένα θηλυκό λιοντάρι της θάλασσας δραπέτευσε για λίγο από τον περίβολό του στον ζωολογικό κήπο Central Park της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, όταν η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρα στην πισίνα του.

Το λιοντάρι της θάλασσας κατάφερε να βγει κολυμπώντας από την πλημμυρισμένη πισίνα και να περιπλανηθεί στη γύρω περιοχή προτού επιστρέψει στον περίβολό του, τον οποίο μοιράζεται με άλλους δύο θαλάσσιους λέοντες.

«Κανένας υπάλληλος ή επισκέπτης δεν κινδύνευσε και το λιοντάρι της θάλασσας παρέμεινε εντός του ζωολογικού κήπου, χωρίς ποτέ να παραβιάσει τη δευτερεύουσα περίμετρο του ζωολογικού κήπου» ανέφεραν οι υπεύθυνοι.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024