Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΑΚΑ: Πόσο θα παραμείνει κλειστό - «Στο στέγαστρο και όχι στο γήπεδο το πρόβλημα στατικότητας»

ΟΑΚΑ: Πόσο θα παραμείνει κλειστό – «Στο στέγαστρο και όχι στο γήπεδο το πρόβλημα στατικότητας»

«Πρώτιστο μέλημά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Αντιδράσεις και ερωτήματα έχει προκαλέσει το ξαφνικό «λουκέτο» στο κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στους συγκεκριμένους χώρους του ΟΑΚΑ έχει ανασταλεί από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρει ότι «θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατό ταχύτερα τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ΟΑΚΑ. Πρώτιστο μέλημά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

«Κλείνει προσωρινά»

Ο ίδιος σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι το ΟΑΚΑ «δεν κλείνει επ’ αόριστο, αλλά προσωρινά» και ότι πρόβλημα στατικότητας υπάρχει μόνο στο Στέγαστρο και όχι στο στάδιο.

«Μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού, τον Ιούλιο του 2021 για αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ανατέθηκαν σχετικές μελέτες και τώρα ήρθε στα χέρια μου το πόρισμα της μελέτης από την κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε μετά από διαδικασία 6 μηνών. Η μελέτη ήρθε στα χέρια μου προχθές και οδήγησε στην απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ», είπε αρχικά στον ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η στατική επάρκεια δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και αυτό οδηγεί σε ανασφάλεια για τη στατικότητα των στεγάστρων και μας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση. Πρώτο μέλημα ήταν να διασφαλίσουμε την αυτονόητη προτεραιότητα της ασφάλειας των αθλητών, προπονητών και φιλάθλων του ΟΑΚΑ που είναι η “καρδιά του αθλητισμού” της χώρας μας».

«Θα παραδοθεί και πάλι με ασφάλεια το ΟΑΚΑ»

Όπως συμπλήρωσε, «προ ετών παρατηρήθηκε μια ταλάντωση στις κερκίδες στην διάρκεια ενός αγώνα και τότε υπήρξε μελέτη που έδειξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στάδιο. Πρόβλημα στατικότητας υπάρχει μόνο στο στέγαστρο».

Ερωτώμενος για την τακτική των προηγούμενων ετών, ο υπουργός απάντησε: «Επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο Γιάννης Ανδριανός δέσμευσε 8 εκατομμύρια ευρώ για την μελέτη στατικότητας των στεγάστρων Καλατράβα, όμως άλλαξε η Κυβέρνηση και δεν υπήρξε εξέλιξη και δεν γνωρίζω το γιατί. Μόλις ανέλαβα την θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, υπέγραψα απόφαση ώστε κανέναν αθλητικό κέντρο να μην μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν έχει άδεια στατικότητας και πυρασφάλεια».

Όσο για το πότε θα ανοίξει και πάλι το ΟΑΚΑ, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι «μαζί με το ΤΕΕ θα προχωρήσουμε σε επαναξιολόγηση της μελέτης και σύντομα θα έχουμε νεότερα, ώστε στον συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθεί και πάλι με ασφάλεια το ΟΑΚΑ».

Τι θα γίνει με τα σωματεία και τους συλλόγους

Σημειώνεται ότι, αυτήν την περίοδο γίνονταν στο ΟΑΚΑ αγώνες Ταεκβοντό και Μπριτζ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ενώ εκτός από τον Παναθηναϊκό που χρησιμοποιεί το κεντρικό στάδιο για τα ματς του Europa League, το κλειστό είναι η έδρα της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ.

Με ανακοίνωσή τους, οι «πράσινοι» πήραν επίσημη θέση, αφήνοντας αιχμές για το χρονικό σημείο που δημοσιοποιείται η μελέτη.

«Μας προβληματίζει το θέμα του Παναθηναϊκού, είναι εμβληματική ομάδα και ειδοποιήσαμε ότι θα είμαστε δίπλα του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Εισιτήρια δεν κόπηκαν, όπως λέει ο Παναθηναϊκός, ο αγώνας είναι στο τέλος Οκτωβρίου. Άρα δεν υπάρχει θέμα εισιτηρίων. Ο Παναθηναϊκός είναι μέρος του προβλήματος, γιατί φιλοξενούνται στο ΟΑΚΑ πολλά σωματεία και σύλλογοι», απάντησε σχετικά ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τη Δευτέρα (2/10) αναμένεται να κάνει δηλώσεις για το ζήτημα που έχει ανακύψει, αλλά και για τις λύσεις που θα δοθούν αναφορικά με τη λειτουργία της αθλητικής κοινότητας.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024