Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΑΚΑ: Μπαίνει «λουκέτο» λόγω προβλήματος στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα

ΟΑΚΑ: Μπαίνει «λουκέτο» λόγω προβλήματος στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικότητας στο κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο.

Σε αναγκαστικό κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ προχώρησε η κυβέρνηση.

Η απόφαση βασίστηκε σε μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ανέλαβε την ανακαίνιση των στεγάστρων τόσο στο κεντρικό στάδιο, όσο και στο Ποδηλατοδρόμιο, τα οποία εγκαταστάθηκαν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Προβλήματα στατικότητας έδειξε η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ έκανε γνωστό το πόρισμα της στατικής μελέτης στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, η οποία σε συνεργασία με την κυβέρνηση έλαβαν την απόφαση να κλείσει το «στολίδι» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι «οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας».

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ:

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Δεύτερη μελέτη τις επόμενες ημέρες

Όπως σημειώνει η διοίκηση του ΟΑΚΑ, τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει και σε νέα μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν πρόκειται να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα των ελέγχων, κάτι που γεννά προβληματισμό στους συλλόγους που χρησιμοποιούν το ΟΑΚΑ.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024