Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρότερνταμ: Νεοναζί ο ένοπλος που σκότωσε τρία άτομα

Ρότερνταμ: Νεοναζί ο ένοπλος που σκότωσε τρία άτομα

Ολλανδοί αστυνομικοί βρήκαν ναζιστικό υλικό στο κινητό τηλέφωνο του δράστη

Στο φως της δημοσιότητας, έρχονται νέα στοιχεία για το διπλό μακελειό στο Ρότερνταμ. Ο Ολλανδός φοιτητής που φέρεται να σκότωσε τρεις ανθρώπους ήταν «νεοναζί» και αλκοολικός, ενώ ήδη τα ολλανδικά μέσα έχουν κατονομάσει τον ύποπτο ως Fouad L.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o φοιτητής συνελήφθη από τις αρχές, αφού φέρεται να σκότωσε μία μητέρα και μία κόρη στο ίδιο τους το σπίτι, ενώ στην συνέχεια, εισέβαλε στο πανεπιστήμιο  Erasmus, όπου πυροβόλησε έναν 43χρονο καθηγητή με τον οποίο είχε έρθει σε διαμάχη.

Συνελήφθη ο δράστης

Το παρελθόν του υπόπτου

Ο Fouad L. είναι φανατικός χρήστης του 4chan, όπου μίλησε για το βαθιά προβληματικό παρελθόν του, το οποίο περιελάμβανε μια καταδίκη για κακοποίηση του κουνελιού του, ενώ ήταν μεθυσμένος, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Υποτιθέμενα δικαστικά έγγραφα που διέρρευσαν στο 4chan που θεωρείται ότι συνδέονται με τον φερόμενο ως δράστη αποκαλύπτουν ότι οδηγήθηκε σε δίκη, καθώς κλώτσησε βίαια το κουνέλι του, ενώ ήταν λιπόθυμος. Για το θέμα αυτό του επιβλήθηκε κοινωνική εργασία 40 ημερών.

Οι αναρτήσεις του στον πίνακα μηνυμάτων του φόρουμ, που συνήθως συνδέεται με την ακροδεξιά, αποκαλύπτουν επίσης μια σοκαριστική και συνεχή χρήση ρατσιστικών προσβολών που αφορούν τους Εβραίους και τους μαύρους και είναι πολύ προσβλητικές για δημοσίευση, καθώς καταφερόταν εναντίον πρώην καθηγητών του πανεπιστημίου. Ο δράστης δε ισχυριζόταν σε πλήθος αναρτήσεων ότι είναι μια «ιδιοφυΐα», ενώ έλεγε ότι «αγγίζει τα όρια της πρόβλεψης του μέλλοντος.»

Νεοναζί και αλκοολικός ο δράστης που ευθύνεται για την δολοφονία τριών ατόμων

Τρία άτομα έχασαν την ζωή τους

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα άρχισαν όταν ο ένοπλος, με στρατιωτική περιβολή, άνοιξε πυρ μέσα σε ένα διαμέρισμα σκοτώνοντας την μητέρα και την 14χρονη κόρη που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και κατέληξε από τα τραύματα της.

Στη συνέχεια εισέβαλε στο γειτονικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, σκοτώνοντας τον καθηγητή του, ενώ και στα δύο σημεία ξέσπασαν πυρκαγιές που σβήστηκαν αρκετά γρήγορα. Σε λίγα λεπτά οι ειδικές δυνάμεις μπήκαν στο νοσοκομείο αναζητώντας τον ύποπτο, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά κανάλια φαίνονται πολλοί άνθρωποι να βγαίνουν από το νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και γιατροί και ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν σε αυτό αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα.

«Υπήρξε πανικός και κραυγές»

«Πρώτα ακούστηκαν πυροβολισμοί στον τέταρτο όροφο. Τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί. Μετά εκτοξεύτηκε μια βόμβα μολότοφ στο εκπαιδευτικό κέντρο», είπε ένας φοιτητής ιατρικής στο τηλεοπτικό κανάλι RTL.

Ακόμη, ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος μίλησε στην δημόσια τηλεόραση NOS ανέφερε ότι «Υπήρξε πανικός και κραυγές (…) Δεν άκουσα πυροβολισμούς, είδα μόνο τον πανικό».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024