Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρεις νεκροί από τα πυρά ενόπλου στο Ρότερνταμ

Τρεις νεκροί από τα πυρά ενόπλου στο Ρότερνταμ

Τραγικός ο απολογισμός της επίθεσης ενός ενόπλου στο Ρότερνταμ, με τρία άτομα να χάνουν τη ζωή τους.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα -μια 14χρονη έφηβη, η μητέρα της και ένας εκπαιδευτικός- όταν ένας 32χρονος άνδρας άρχισε να πυροβολεί σε ένα σπίτι και στη συνέχεια σε ένα νοσοκομείο στο Ρότερνταμ.

Όπως ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία, το 14χρονο κορίτσι ήταν το τελευταίο θύμα της τραγωδίας που σημειώθηκε μέσα σε σχολική αίθουσα σε νοσοκομείο, καθώς και σε παρακείμενο σπίτι στη νοτιοδυτική Ολλανδία.

Το 14χρονο κορίτσι, έφερε βαριά τραύματα μετά τα πυρά που δέχθηκε και κατέληξε.

«Το 14χρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Heiman Dullaertplein κατέληξε. Η μητέρα του, 39 ετών, κάτοικος του Ρότερνταμ, επίσης έχασε τη ζωή της σε αυτό το περιστατικό», αναφέρει η αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ρότερνταμ, μετά το περιστατικό.

Νωρίτερα, ο απολογισμός μετρούσε δύο θύματα από τα πυρά του 32χρονου δράστη: την 39χρονη γειτόνισσά του και μητέρα του 14χρονου κοριτσιού, καθώς και έναν 42χρονο καθηγητή του πανεπιστημίου Εράσμους.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Φρεντ Βεστερμπέκε, ο δράστης ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο Εράσμους.

Μπήκε με στρατιωτική περιβολή και άνοιξε πυρ

Ο ένοπλος, που φορούσε στρατιωτική περιβολή την ώρα του συμβάντος, άνοιξε πυρ αρχικά μέσα σε ένα διαμέρισμα και στη συνέχεια εισέβαλε στο γειτονικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Σύμφωνα με μάρτυρες, και στα δύο σημεία ξέσπασαν πυρκαγιές, οι οποίες όμως σβήστηκαν γρήγορα.

«Υπάρχουν νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Ρότερνταμ. Θα ενημερώσουμε πρώτα την οικογένεια και τους συγγενείς και θα δώσουμε περισσότερες εξηγήσεις αργότερα» ανέφερε η αστυνομία σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Λίγα λεπτά αργότερα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στο νοσοκομείο αναζητώντας τον ύποπτο, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά κανάλια φαίνονται πολλοί άνθρωποι να βγαίνουν από το νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και γιατροί και ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν σε αυτό αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το σημείο, την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές μεταφέρουν ασθενείς με φορεία και αμαξίδια.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται ένας άνδρας που φοράει χειροπέδες, να απομακρύνεται από αστυνομικούς.

«Πρώτα ακούστηκαν πυροβολισμοί στον τέταρτο όροφο. Τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί. Μετά εκτοξεύτηκε μια βόμβα μολότοφ στο εκπαιδευτικό κέντρο», είπε ένας φοιτητής ιατρικής στο τηλεοπτικό κανάλι RTL. «Υπήρξε πανικός και κραυγές (…) Δεν άκουσα πυροβολισμούς, είδα μόνο τον πανικό», είπε ένας άλλος μάρτυρας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση NOS.

«Η σημερινή είναι μια πολύ ζοφερή ημέρα», σχολίασε ο ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Ντίλαν Γεσίλγκοζ, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Συχνά επεισόδια με πυροβολισμούς

Στο Ρότερνταμ σημειώνονται συχνά επεισόδια με πυροβολισμούς που αποδίδονται συνήθως σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών.

Το 2019 τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε ένα τραμ στην Ουτρέχτη ενώ το 2011 η Ολλανδία συγκλονίστηκε όταν ένας 24χρονος, ο Τρίσταν φαν ντερ Φλις, σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 10 μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο.

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024