Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρότερνταμ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο - Δύο τραυματίες

Ρότερνταμ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο – Δύο τραυματίες

Σε σοκ οι μαθητές στο πανεπιστήμιο Erasmus MC στο Ρότερνταμ μετά από πυροβολισμούς

Ένας ένοπλος με ρούχα παραλλαγής τραυμάτισε τουλάχιστον δύο άτομα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ανοίγοντας πυρ στην αρχή σε ένα σπίτι και στη συνέχεια σε μια τάξη σε ένα κοντινό ιατρικό κέντρο, το Erasmus MC.

Η αστυνομία εισέβαλε στο ιατρικό κέντρο για να αναζητήσει τον ύποπτο, ο οποίος περιγράφεται ως ένας ψηλός άνδρας γύρω στα 20, φορώντας ρούχα μάχης, ωστόσο δεν είναι σαφές αν ο δράστης βρίσκεται ακόμα εντός του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής που έχει δεχτεί πυροβολισμούς διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο

Άλλες πηγές θέλουν ο δράστης να έχει διαφύγει πιθανόν με μοτοσικλέτα. Ο δράστης είναι ψηλός, έχει μαύρα μαλλιά, είναι γύρω στα 20 και φέρει σακίδιο και ακουστικά, ανέφερε η αστυνομία στο X, πρώην Twitter.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ το ολλανδικό πρακτορείο τύπου ANP, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές που βρίσκονται στο σημείο, ανέφερε ότι ένα τρίτο άτομο τραυματίστηκε επίσης.

Η είσοδος του Erasmus MC είναι προς το παρόν κλειστή. Οι φοιτητές βγήκαν κλαίγοντας, ενώ οι φοιτητές από το κοντινό Hogeschool δεν επιτρέπεται να βγουν από το κτίριο. Ένας καθηγητής ενδέχεται να έχει δεχτεί πυροβολισμούς. Λέγεται ότι διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, σύμφωνα με αρκετούς μαθητές.

Στην οροφή του κτιρίου βρίσκονται βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο, επικρατεί πανικός.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης νωρίτερα ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο στο Heiman Dullaertplein. Αρκετοί κρότοι φέρεται να ακούστηκαν από το σημείο, δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής ασφαλείας. Η φωτιά επεκτάθηκε σε άλλα κτίρια. Οι πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν η φωτιά σχετίζεται με τους πυροβολισμούς. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, όπως και το αν υπήρχαν άνθρωποι στο κτίριο.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024