Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H καλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ είναι… περσινή

H καλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ είναι… περσινή

Ο Πινέδα εξαργυρώνει εδώ και μήνες το συμβόλαιό του.

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ και μια από τις πιο ακριβές (στην πρώτη δεκάδα) του ελληνικού ποδοσφαίρου ever.

Ηταν ο παίκτης για τον οποίο ο Ματίας Αλμέϊδα ήταν ανένδοτος μόλις τέλειωσε η περσινή χρονιά και τον ζήτησε επιτακτικά από τη διοίκηση η οποία του έκανε το χατήρι.

Τα 6.500.000 ευρώ που έδωσε στη Θέλτα (για να τον αγοράσει), θα ξεπεράσουν συνολικά τα 10.000.000 μαζί με τις αποδοχές του παίκτη μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.

O Πινέδα, έστω και είναι πιο… αθόρυβος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της Ενωσης και του προπονητή του

Ναι ο Πινέδα μπορεί να έπαιξε πέρυσι – ως δανεικός -στην Ενωση, αλλά είναι – ουσιαστικά – εφετινή μεταγραφή καθώς τώρα αποκτήθηκε και είναι μακράν η κορυφαία για την ΑΕΚ και στην πράξη.

Όπως έδειξε και στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό (με τον οποίο έχει χτίσει παράδοση σκοράροντας ήδη το 3ο του γκολ απέναντι στο τριφύλλι) δεν είναι ένας απλός παίκτης αλλά ένα πολυεργαλείο.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε λιγότερο από δέκα παιχνίδια εφέτος (σε πρωτάθλημα και Ευρώπη) ο Ματίας Αλμέιδα τον έχει ήδη χρησιμοποιήσει σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Τόσο ως αριστερό εξτρέμ, αλλά και ελεύθερο δεύτερο επιθετικό πίσω από τον φορ. Επίσης ως κεντρικό χαφ, ως επιτελικό χαφ, ως δεξιό χαφ, ενώ είχε παίξει μέχρι και δεξί μπακ (στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ μετά την αποβολή του Ρότα).

Tο αποκορύφωμα στη Λεωφόρο όπου έπαιξε αριστερό μπακ. Μάλιστα στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Πινέδα πήγε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Σε ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας καθώς ο προπονητής του ήθελε να περιορίσει τον Παλάσιος από πλευράς αντιπάλου και δικαιώθηκε.

Ο Πινέδα καταφέρνει να ξεχωρίζει δίπλα σε παίκτες μεγάλης κλάσης στην ΑΕΚ, όπως είναι ο Στίβεν Τσουμπέρ αλλά και ο Λιβάι Γκαρσία που και οι δύο έκαναν πράγματα και θαύματα στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Όμως ο Πινέδα, έστω και είναι πιο… αθόρυβος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της Ενωσης και του προπονητή του καθώς του λύνει πολλά θέματα σε πολλές θέσεις αποτελώντας ένα πραγματικό πασπαρτού.

Χαρακτηριστικό στοιχείο ότι πέρυσι ο Μεξικανός ήταν στην πρώτη θέση του πίνακα της κατηγορίας Smart Passes του Wyscout. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά τις πάσες που διασπούν την αντίπαλη άμυνα και δημιουργούν άμεση προϋπόθεση απειλής για την αντίπαλη εστία.

Μια από αυτές (όχι στην Ελλάδα) είχε δώσει στο 88ο λεπτό του τελικού του Gold Cup, Μεξικού-Παναμά. Όταν έβγαλε με κάθετη πάση στην αντεπίθεση τον Σαντιάγκο Χιμένεζ, ο οποίος προχώρησε και σκόραρε με πλασέ το «χρυσό» γκολ του τελικού που έδωσε τη νίκη (1-0) και τον τίτλο στο Μεξικό.

Είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλά ακόμα από τον Μεξικανό άσο, ο οποίος ναι μεν κόστισε πολλά στην Ενωση, αλλά αναμφίβολλα άξιζε τον κόπο.

Το πείσμα που είχε από μικρός ο Ορμπελίν στο χωριό του στο Μεξικό ώστε να προλαβαίνει όλες τις αγροτικές δουλειές τόσο πριν όσο και μετά το σχολείο, και να μπορεί να παίζει και μπάλα τον έκανε πιο αυτόνομο και ανεξάρτητο και πλέον αυτό το εξαργυρώνει στο μέγιστο βαθμό.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024