Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2: Μεγάλη νίκη της Ένωσης - Τσούμπερ και Πινέδα τα γκολ των κιτρινόμαυρων

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2: Μεγάλη νίκη της Ένωσης – Τσούμπερ και Πινέδα τα γκολ των κιτρινόμαυρων

Η ανώτερη ΑΕΚ έκανε ανατροπή στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού με 2-1 και πήρε σπουδαίο διπλό

Μετά το διπλό στο Μπράιτον η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια και από τη Λεωφόρο με 2-1 επί του Παναθηναϊκού, κάνοντας μάλιστα ανατροπή.

Η Ένωση ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και έφυγε με μεγάλη νίκη επί των «πράσινων» που μέχρι αυτό το ματς είχαν το απόλυτο και χωρίς να δεχθούν γκολ.

Ένταση υπήρξε πριν τη σέντρα του ματς όταν οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν για τα αποδυτήρια λόγω ενός πανό που σήκωσαν οι οπαδοί των γηπεδούχων για τους BBB της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πέταλο, ωστόσο το πανό κατέβηκε άμεσα και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά.

Πώς ξεκίνησαν

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς με τη Βιγιαρεάλ παρατάχθηκε στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός. Ο Χουάνκαρ ξεκίνησε αντί του Μλαντένοβιτς, ο Τζούριτσιτς αντί του Παλάσιος και ο Βιλένα αντί του Τσέριν. Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν και Βιλένα ήταν στον άξονα, με τους Τζούριτσιτς, Μαντσίνι στα άκρα και τον Μπερνάρντ πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Από την άλλη, αρκετές αλλαγές είχε και η ΑΕΚ σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μπράιτον ενώ ντεμπούτο έκανε στο κέντρο της άμυνας ο Κάλενς. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Μοχαμάντι ήταν η τετράδα της άμυνας με τους Γαλανόπουλο, Πινέδα στον άξονα. Ο Ελίασον ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Γκατσίνοβιτς στο αριστερό και ο Τσούμπερ ήταν πίσω από τον Γκαρσία.

Άτυχος Μάγκουσον, γκολάρα Τζούρισιτς

Γεμάτο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι όπου υπήρξαν τα πάντα. Γκολ, ευκαιρίες, ένταση και πολύ καλός ρυθμός. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά πάντως για τους «πράσινους» αφού μόλις δέκα δευτερόλεπτα από τη σέντρα ο Μάγνουσον έπεσε στο χορτάρι με πρόβλημα και αντικαταστάθηκε από τον Γεβντάι. Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες είχαν κάποιες απειλητικές στιγμές, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ του Τζούρισιτς μέσα από την περιοχή μετά από κάθετη του Ιωαννίδη. Από το γκολ και μετά ωστόσο, η ΑΕΚ κυριάρχησε και έψαξε την ισοφάριση.

Κυρίαρχη ΑΕΚ, απάντησε ο Τσούμπερ

Στο 12’ ο Λιβάι έχασε απίθανη διπλή ευκαιρία όταν αρχικά νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μπρινιόλι και στην επαναφορά είδε τους αμυντικούς να σώζουν πάνω στη γραμμή. Ο Μπρινιόλι σταμάτησε τον άσο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο με νέα σπουδαία επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά στο 24’ και στο 36’ ήρθε το 1-1 για την ΑΕΚ με σουτ του Τσούμπερ που άφησε όρθιο τον Ιταλό τερματοφύλακα.

Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Λιβάι σε αυτή τη φάση όπου υπήρξε διεκδίκηση της μπάλας με τον Χουάνκαρ, ωστόσο ο διαιτητής και VAR δεν βρήκαν παράβαση. Μετά το γκολ έπεσε κάπως ο ρυθμός και δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο μέχρι το ημίχρονο.

Ο Πινέδα το έκανε ξανά 

Με τις δύο ομάδες να έχουν κάνει υπερπροσπάθεια την Πέμπτη στην Ευρώπη και μετά από ένα τέτοιο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο όπως είναι λογικό δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ σκόραρε όταν ο Τσούμπερ γύρισε στον Πινέδα και εκείνος από κοντά έκανε το 1-2, με το τρίτο του γκολ κόντρα στους «πράσινους». Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Τσούμπερ, αλλά μετά από εξέταση του VAR μέτρησε κανονικά.

Η κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 74′ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς ήταν ουσιαστικά η αντίδραση του Παναθηναϊκού στο γκολ της ΑΕΚ καθώς μέχρι το φινάλε οι «πράσινοι» προσπάθησαν, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να δημιουργήσουν. Αντίθετα, η ΑΕΚ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 84′ με τον Ελίασον να προλαβαίνει τον Μπρινιόλι στην έξοδο, αλλά να πλασάρει έξω. Το 1-2 έμεινε μέχρι τέλος και η Ένωση πανηγύρισε ακόμη μία τεράστια νίκη μετά από εκείνη στο Μπράιτον.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4’ Γέντβαϊ), Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (71’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ, Τζούρισιτς (71’ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Μαντσίνι (78’ Σπόραρ).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59’ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (76’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (64’ Πισάρο), Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63’ Γιόνσον), Πινέδα, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (75’ Αραούχο).

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024