Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άντριου Τέιτ: Ανησυχητικός αριθμός εφήβων αγοριών εξακολουθεί να τον έχει ως πρότυπο

Άντριου Τέιτ: Ανησυχητικός αριθμός εφήβων αγοριών εξακολουθεί να τον έχει ως πρότυπο

Ένα στα έξι αγόρια 6-15 ετών (17%) έχει θετική γνώμη για τον Άντριου Τέιτ, συμπεριλαμβανομένου του 23% των παιδιών 13-15 ετών.

Μετά την ανάδειξη του Άντριου Τέιτ σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok, πολλοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο που έχουν οι μισογυνικές απόψεις του στα αγόρια και τους νεαρούς άνδρες.

Μια μελέτη του YouGov τον Μάιο εξέτασε τη στάση των νεαρών ανδρών απέναντι στον Τέιτ και τις πεποιθήσεις του, και τώρα μια νέα έρευνα του YouGov Children’s Omnibus κάνει το ίδιο για τα αγόρια.

Συνολικά, το 54% των παιδιών ηλικίας 6-15 ετών έχουν ακούσει για τον Τέιτ, συμπεριλαμβανομένων 60% των αγοριών αυτής της ηλικίας. Στα αγόρια ηλικίας 13-15 ετών το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 84%.

Ένα στα έξι αγόρια 6-15 ετών (17%) έχει θετική γνώμη για τον Άντριου Τέιτ, συμπεριλαμβανομένου του 23% των παιδιών 13-15 ετών.

Τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών έχουν ακούσει για τον Άντριου Τέιτ και σχεδόν το ένα τέταρτο των αγοριών 13-15 ετών έχουν θετική άποψη για αυτόν

Αντίθετα, το 56% όλων των αγοριών στην ηλικιακή ομάδα 6-15 ετών έχουν αρνητική γνώμη για τον Τέιτ, συμπεριλαμβανομένου του 63% των ηλικιών 13-15 ετών.

Ο μισογυνισμού και η αρρενωπότητα

Παρόμοιοι αριθμοί αγοριών λένε ότι συμφωνούν με τα πράγματα που λέει ο Άντριου Τέιτ «γενικά», καθώς έχουν θετική άποψη για αυτόν. Ωστόσο, όπως και με τη μελέτη μας για ενήλικες, η έρευνα δείχνει και πάλι ότι οι απόψεις του Τέιτ για τις γυναίκες είναι λιγότερο ελκυστικές για τα αγόρια από τις απόψεις του για τη δουλειά, την επιτυχία και τον ανδρισμό.

Ένα στα οκτώ αγόρια ηλικίας 6-15 ετών (12%) λέει ότι συμφωνεί με τις απόψεις του Τέιτ για τις γυναίκες, σε σύγκριση με το 17% των απόψεών του για την αρρενωπότητα και το τι σημαίνει να είσαι άντρας και το 20% για τις απόψεις του για τη δουλειά και την επιτυχία.

Περισσότερα αγόρια διαφωνούν με τις απόψεις του Τέιτ για τις γυναίκες παρά συμφωνούν – 31% όλων των αγοριών 6-15 ετών, αυξάνοντας στο 56% μεταξύ των 13-15 ετών (με το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων είτε να αγνοεί τον Τέιτ γενικά ή τις απόψεις του για τις γυναίκες συγκεκριμένα).

Περίπου ένα στα οκτώ αγόρια ηλικίας 6-15 ετών λέει ότι συμφωνεί με τις απόψεις του Άντριου Τέιτ για τις γυναίκες

Ενώ οι απόψεις του Άντριου Τέιτ για την εργασία και την αρρενωπότητα είναι πιο ευνοϊκές μεταξύ των μεγαλύτερων αγοριών (28% στην περίπτωση του πρώτου και 24% στην περίπτωση του δεύτερου), εξακολουθούν να υπερτερούν από τον αριθμό με αρνητική άποψη (35% και 39%, αντίστοιχα).

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024