Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άντριου Τέιτ: Μηνύει τα θύματά του για δυσφήμιση ενώ εκείνα δέχονται διαδικτυακό εκφοβισμό

Άντριου Τέιτ: Μηνύει τα θύματά του για δυσφήμιση ενώ εκείνα δέχονται διαδικτυακό εκφοβισμό

Ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του προχώρησαν σε μήνυση εναντίον γυναίκας που όπως ισχυρίζονται, τους κατηγόρησε ψευδώς για εμπορία ανθρώπων και οδήγησε στη σύλληψη στη Ρουμανία, την ώρα που τα θύματά του δέχονται διδικτυακό εκφοβισμό.

Ο Άντριου Τέιτ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στη Ρουμανία για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, ισχυρίζεται ότι οι ψευδείς κατηγορίες μίας γυναίκας από τη Φλόριντα οδήγησαν στη σύλληψή του.

Ο αδελφός του Τέιτ, Τρίσταν, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων και οργανωμένο έγκλημα, καθώς και μια κατηγορία για υποκίνηση άλλων σε βία.

Τα δύο αδέλφια ζητούν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια στην αγωγή εναντίον της συγκεκριμένης γυναίκας, των γονιών της, μιας άλλης γυναίκας που ζούσε στο κτήμα των Τέιτ στο Βουκουρέστι και ενός άνδρα, φίλου της γυναίκας.

Οι Τέιτ λένε ότι οι πέντε συνωμότησαν για να τους κατηγορήσουν ψευδώς για εμπορία ανθρώπων και βιασμό. Το αυτό γεγονός τους κόστισε την ελευθερία τους και εκατομμύρια δολάρια σε εισόδημα από τα επικερδή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το podcasting και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Η σύλληψή τους

Συνελήφθησαν για πρώτη φορά σε ένα ακίνητο στο Βουκουρέστι τον περασμένο Δεκέμβριο και κρατήθηκαν μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα αδέρφια κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν επτά γυναίκες σε σεξουαλική εκμετάλλευση με ψεύτικες υποσχέσεις για σχέση. Τις ανάγκασαν να ασχοληθούν με την πορνογραφία και τις υπέβαλαν σε σωματική βία.

Μια γυναίκα φέρεται να βιάστηκε τουλάχιστον δύο φορές, ενώ μια άλλη γυναίκα φέρεται να υπέστη σωματική βία για να την αναγκάσουν να συνεχίσει να εκτελεί, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η μήνυση

Όμως οι δικηγόροι των Τέιτ υποστηρίζουν ότι τα αδέρφια είναι θύματα της γυναίκας από τη Φλόριντα, χαρακτηρίζοντάς την «επαγγελματία απατεώνισσα».

Στη μήνυση υποστηρίζεται ότι επιδίωξε σεξουαλική σχέση με τον Τρίσταν Τέιτ προκειμένου να μετακομίσει στη Ρουμανία και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαπατήσει τα αδέρφια.

Όταν αυτό απέτυχε, συνωμότησε με τους άλλους για να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στις ρουμανικές αρχές και στις αρχές της πρεσβείας των ΗΠΑ, οι οποίες οδήγησαν στις συλλήψεις, λένε οι δικηγόροι.

«Σε κανένα σημείο τα αδέλφια Τέιτ δεν συμμετείχαν σε εμπορία ανθρώπων», αναφέρει η αγωγή.

Οι δικηγόροι λένε ότι η γυναίκα «είναι μια κατά συρροή ψεύτρα, χειραγωγός και δολοπλόκος που εκμεταλλεύεται ευάλωτους, συχνά πλούσιους άνδρες με καλές προθέσεις για σεξουαλικό, οικονομικό και συναισθηματικό κέρδος».

Οι κατήγοροί του δέχτηκαν διαδικτυακή παρενόχληση

Την ώρα που ο Άντριου Τέιτ μηνύει τη συγκεκριμένη γυναίκα για ψευδείς ισχυρισμούς, και οι δύο γυναίκες που τον κατηγόρησαν δέχονται διαδικτυακό εκφοβισμό από τρολ, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.

Συγκεκριμένα, δύο κατήγοροί του έχουν πέσει θύματα «στοχευμένης» παρενόχλησης με σκοπό να τις «φοβίσουν για να σιωπήσουν», δήλωσε ο νομικός τους σύμβουλος στις Ηνωμένες Πολιτείες στο ABC News.

Ο δικηγόρος τους δήλωσε πως από τότε που οι αδελφοί Τέιτ συνελήφθησαν στη Ρουμανία πέρυσι, οι δύο γυναίκες αντιμετώπισαν έναν κατακλυσμό παρενοχλήσεων και έγιναν στόχος ενός «στρατού τρολ» που εξαπέλυε επιθέσεις στο διαδίκτυο και προσπαθούσε να δυσφημίσει τα φερόμενα ως θύματα.

Ο δικηγόρος κατηγόρησε τον Τέιτ ότι υποκινεί τις επιθέσεις από τους υποστηρικτές του με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δήλωσε ότι δεν έχει αδιάσειστα στοιχεία ότι τις κατευθύνει και ότι ο Τέιτ έχει αρνηθεί κάτι τέτοιο.

Δήλωσε επίσης, πως υποστηρικτές των αδελφών έχουν κάνει doxed ιδιωτικές πληροφορίες των πελατών της και των συγγενών τους στο διαδίκτυο, δήλωσε η Πίντερ, ενώ τουλάχιστον δύο ιδιωτικοί ερευνητές έχουν επίσης καταδιώξει τους πελάτες της, ψάχνοντας το παρελθόν τους και εμφανιζόμενοι στα σπίτια τους.

Και οι δύο γυναίκες παραμένουν ανώνυμες για λόγους ασφαλείας, αλλά τα διαδικτυακά τρολ κατάφεραν να τις αναγνωρίσουν και να δημοσιεύσουν τα στοιχεία τους στο διαδίκτυο, αναγκάζοντας τις γυναίκες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κρυφτούν, σύμφωνα με τον Πίντερ.

Το προφίλ των Τέιτ

Και τα δύο αδέλφια έχουν εκατομμύρια οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το αμφιλεγόμενο περιεχόμενό τους συγκεντρώνει στρατιές αφοσιωμένων θαυμαστών.

Προωθούν έναν «άλφα αρσενικό» τρόπο ζωής και έχουν αποκτήσει ευρεία φήμη για τις μισογυνικές απόψεις τους.

Ο ίδιος ο Τέιτ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς του τοξικού ανδρισμού», παραμένει αποκλεισμένος από το Facebook, το Instagram, το TikTok και το YouTube μετά την κατακραυγή από ομάδες εκστρατείας κατά της ρητορικής μίσους, καθώς ισχυρίζονται ότι οι λογαριασμοί του ενθάρρυναν τον βίαιο μισογυνισμό.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024