Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άντριου Τέιτ: Το Tik Tok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθούν να προωθούν περιεχόμενό του

Άντριου Τέιτ: Το Tik Tok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθούν να προωθούν περιεχόμενό του

Τα αδέρφια Τέιτ αποφυλακίστηκαν και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό

Το Tik Tok κατηγορείται πως απέτυχε να αποκλείσει τα μισογυνικά βίντεο του προφυλακισμένου influencer Άντριου Τέιτ με αποτέλεσμα να μπορούν να τα δουν παιδιά ηλικίας μόλις 13 ετών.

Ο Άντριου Τέιτ έχει κατηγορηθεί στη Ρουμανία για βιασμό, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του Τριστάν αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για υποκίνηση άλλων σε βία, αλλά και για εμπορία ανθρώπων.

Αλλά παρά την κατακραυγή μετά τη σύλληψη των δύο αδερφών τον περασμένο Δεκέμβριο, τα στοιχεία του ίδιου του Tik Tok δείχνουν ότι τα βίντεο που συνδέονται με το hashtag Tate έχουν προβληθεί 75 εκατομμύρια φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ενώ το Tik Tok λέει ότι ο ίδιος ο Άντριου Τέιτ έχει απαγορευτεί και πολλά από αυτά τα βίντεο δεν σχετίζονται ή δεν συνδέονται με τις κατηγορίες, που βαραίνουν τα δύο αδέλφια,υπάρχει σχετικό περιεχόμενό διαθέσιμο στους χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα βίντεο με ένδειξη «pick-up artist» που αποκάλυψε ο Independent φέρεται να δείχνει τον Άντριου Τέιτ να καυχιέται για το πώς να «χτυπάει» δύο γυναίκες ταυτόχρονα πριν τις μεθύσει και «εργαστούν» μαζί στην κάμερα.

Το Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους δήλωσε ότι ενώ ο Τέιτ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του kickboxing, έχει απαγορευτεί από το Tik Tok, συνεχίζει να διατηρεί «μια αρκετά ισχυρή δομή για να κάνει τους οπαδούς του να ανεβάζουν το περιεχόμενό του μοιράζοντας συμβουλές». Αυτό σημαίνει ότι τα βίντεό του εξακολουθούν να είναι ευρέως διαθέσιμα στους χρήστες.

Ο Κάλουμ Χουντ, επικεφαλής της έρευνας του οργανισμού, δήλωσε σχετικά: «Από πειράματα που κάναμε για να δούμε ποια βίντεο συνιστά ο αλγόριθμος του Tik Tok στους νεότερους χρήστες του, γνωρίζουμε ότι σε εφήβους ηλικίας 13 ετών προσφέρεται περιεχόμενο με τον Τέιτ».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το Tik Tok είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για την αποτυχία εφαρμογής ελέγχων ηλικίας, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πόσα παιδιά κάτω των 13 ετών θα μπορούσαν να έχουν δει το υλικό του Τέιτ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στο να προωθούν το περιεχόμενο του Τέιτ σε μεγαλύτερο κοινό.

Το Tik Tok είπε ότι, εκτός από την απαγόρευση του περιεχομένου του Τέιτ, είχε προσθέσει προειδοποιητικά μηνύματα προς τους χρήστες που τον αναζητούσαν ή περιεχόμενο σχετικό με αυτόν.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024