Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Donatella Versace: «Ήμουν 11 ετών όταν ο αδελφός μου Gianni μου είπε ότι ήταν ομοφυλόφιλος»

Donatella Versace: «Ήμουν 11 ετών όταν ο αδελφός μου Gianni μου είπε ότι ήταν ομοφυλόφιλος»

Ομάδες LGBTQI+ επαινούν τη σχεδιάστρια μόδας για την ομιλία της στην οποία είπε ότι οι «φωνές των μειονοτήτων δέχονται επίθεση» χτυπώντας την ομοφοβική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης

Ομάδες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ιταλία επαίνεσαν την Donatella Versace επειδή μίλησε κατά των αντι-ομοφυλοφιλικών πολιτικών της κυβέρνησης σε μια ειλικρινή και προσωπική ομιλία κατά την παραλαβή ενός βραβείου μόδας.

«Η κυβέρνησή μας προσπαθεί να αφαιρέσει τα δικαιώματα των ανθρώπων να ζουν όπως επιθυμούν», δήλωσε η Donatella το βράδυ της Κυριακής, αναφερόμενη συγκεκριμένα σε μια κυβερνητική πολιτική που επιτρέπει μόνο στον βιολογικό γονέα στα ομόφυλα ζευγάρια να αναγνωρίζεται επίσημα ως γονέας. «Περιορίζουν τις ελευθερίες μας» είπε.

Brava Donatella!

«Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για την ελευθερία, σε μια εποχή που ακόμα βλέπουμε τρανς άτομα να υφίστανται τρομερή βία, σε μια εποχή που τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν θεωρούνται παιδιά τους, σε μια εποχή που οι φωνές των μειονοτήτων δέχονται επιθέσεις από νέους νόμους» δήλωσε η Ιταλίδα σχεδιάστρια, η οποία είναι η δημιουργική διευθύντρια του οίκου μόδας, που ίδρυσε ο αδελφός της Gianni Versace, μετά τη δολοφονία του, το 1997.

Η ομιλία της καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της μόδας –το οποίο σηκώθηκε όρθιο-, στη Σκάλα του Μιλάνου, όπου η Versace έλαβε ανθρωπιστικό βραβείο.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων την επαίνεσαν επειδή αμφισβήτησε ξεκάθαρα τις ενέργειες της κυβέρνησης, αλλά κάλεσαν ολόκληρη την κοινότητα της μόδας να κάνει περισσότερα.

«Η Donatella Versace ήταν το πρώτο πρόσωπο στην Ιταλία που ήταν τόσο σαφές και ξεκάθαρο απέναντι στην ομοφοβική πολιτική της κυβέρνησης» δήλωσε ο Φράνκο Γκριλίνι, ένας μακροχρόνιος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. «Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στον χώρο της μόδας και καλώ και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της».

Δείτε το βίντεο 

«Ήμουν 11 ετών όταν ο αδελφός μου Gianni μου είπε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Για μένα δεν άλλαξε τίποτα. Τον αγαπούσα και δεν με ένοιαζε ποιον αγαπούσε».

«Της ζητάμε να μας υποστηρίξει»

Εκτός από την παρεμπόδιση της αναγνώρισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, η δεξιά κυβέρνηση της πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, προωθεί νομοθεσία που θα απαγορεύει την αναζήτηση παρένθετης μητέρας στο εξωτερικό, καθιστώντας την ποινή φυλάκισης και αυστηρών ποινών. Ένας νόμος του 2004 απαγόρευε ήδη την παρένθετη μητρότητα εντός της Ιταλίας.

Ο επικεφαλής του κόμματος των ομοφυλόφιλων της Ιταλίας εξήρε επίσης την υποστήριξη της Versace και την κάλεσε να υποστηρίξει την εκστρατεία του για να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον γάμο των ομοφυλόφιλων στις ιταλικές κάλπες. Ελπίζει να ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών τον Ιανουάριο, γνωρίζοντας ότι «αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θέλει να μας δώσει δικαιώματα». Η Ιταλία ενέκρινε τα πολιτικά σύμφωνα μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2016, η τελευταία μεγάλη δυτική χώρα που το έκανε.

«Η δήλωση της Ντονατέλα Βερσάτσε είναι σημαντική. Κατέστησε σαφές πώς αυτή η κυβέρνηση μειώνει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας» δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Μαρράτσο, εκπρόσωπος του κόμματος των γκέι και του δημοψηφίσματος για τον ισότιμο γάμο. «Της ζητάμε να μας υποστηρίξει, ιδίως την εκστρατεία για να γίνει ο γάμος για τις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους και τα τρανς άτομα το ίδιο με όλους τους άλλους».

Μιλώντας για τον Gianni 

Η Versace συνοδευόταν στα βραβεία από τον Alessandro Zan, νομοθέτη του Δημοκρατικού κόμματος που συνέταξε νομοθεσία για την επέκταση της προστασίας κατά των διακρίσεων στην κοινότητα LGBTQ+. Η νομοθεσία είχε κολλήσει ακόμη και πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Μελόνι.

Σε μια συγκινητική στιγμή, η σχδιάστρια θυμήθηκε επίσης την ημέρα που ο αδελφός της Gianni της έκανε coming out.

«Ήμουν 11 ετών όταν ο αδελφός μου Gianni μου είπε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Για μένα δεν άλλαξε τίποτα. Τον αγαπούσα και δεν με ένοιαζε ποιον αγαπούσε», είπε στο πλήθος.

*Με στοιχεία από theguardian

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024