Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίδρυμα Γουλανδρή: Πώς είναι ο μαγικός κόσμος ενός σουρεαλιστή;

Ίδρυμα Γουλανδρή: Πώς είναι ο μαγικός κόσμος ενός σουρεαλιστή;

Νέα σειρά με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ξεκινά το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Με τέσσερα διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών, ξεκινά για τη νέα σχολική χρονιά, το  Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Τα εργαστήρια βιωματικής μάθησης θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Στον «Κόσμο ενός σουρεαλιστή!» τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών φτιάχνουν τον δικό τους πλανήτη με έμπνευση από τον  Joan Miró, ενώ στον «Μαγικό κόσμο του τσίρκου!» τα παιδιά 5 και 6 ετών ανακαλύπτουν τη μαγεία του τσίρκου μέσα από τα μάτια του Fernand Léger.

Το έργο του Θεόδωρου Στάμου εμπνέει τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών στο εργαστήριο «Με πρωταγωνιστή το χρώμα» και στους «Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή», για παιδιά 9 έως 12 ετών, μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται στον τέλειο καμβά.

Ο μαγικός κόσμος της ζωγραφικής και της δημιουργίας

Ο κόσμος ενός σουρεαλιστή

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και έναν συνοδό: Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του σουρεαλισμού, που αφήνει τη φαντασία μας να καλπάσει ελεύθερη, ξεκινά μέσα από τη γνωριμία μας με την μαγική ακρίδα του Joan Miró.

Μπορείτε να φανταστείτε έναν βυθό μέσα σε μια πόλη ή μια πόλη μέσα σε έναν βυθό; Πώς θα ήταν ο πλανήτης μας αν η τάξη και η αρμονία έδιναν τη σκυτάλη στη φαντασία; Κλείνοντας τα μάτια, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας, μοναδικό πλανήτη, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη φαντασία σας;

Τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών αφού πρώτα γνωρίσουν το έργο του Joan Miró, επιχειρούν να φτιάξουν τον δικό τους πλανήτη από χαρτόνι και άλλα υλικά με την τεχνική του κολλάζ, μαζί με τους συνοδούς τους. Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών και να τα βοηθήσει να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε κατασκευές. Κάθε Κυριακή, 10.30-11.30, από 01/10 έως 03/12.

Ο μαγικός κόσμος του τσίρκου

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών: Με αφετηρία την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο», τα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον μαγικό κόσμο του Fernand Léger, έναν κόσμο εμπνευσμένο από το τσίρκο, και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές.

Οι ακροβάτες, οι ταχυδακτυλουργοί, τα χρώματα και οι αντιθέσεις του τσίρκου μάγεψαν τον Léger, ο οποίος προσπάθησε να μεταδώσει την κίνηση και την αίσθηση της ελευθερίας μέσα από στρογγυλές φόρμες, θεωρώντας το στρογγυλό συνώνυμο της ελευθερίας.

Τα παιδιά περιηγούνται στην περιοδική έκθεση και συλλέγουν στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν στο Παιδικό Εργαστήριο με διάφορα υλικά όπως χαρτόνια, μαρκαδόροι και χάντρες για να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση. Κάθε Κυριακή, 12.00-13.15, από 01/10 έως 03/12.

Πώς θα ήταν ο πλανήτης μας αν η τάξη και η αρμονία έδιναν τη σκυτάλη στη φαντασία;

Πειραματισμός με το χρώμα

Με πρωταγωνιστή το χρώμα

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 7-9 ετών: Τι χρώμα έχει η θάλασσα όταν ο ήλιος ξαπλώνει στον ορίζοντα; Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή αντλώντας έμπνευση από τη μόνιμη Συλλογή του Μουσείου και συγκεκριμένα από το έργο του Θεόδωρου Στάμου, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών να χαθούν στη μαγεία των χρωμάτων.

Παρατείνοντας το καλοκαίρι, ταξιδεύουμε στο Ατέρμονο Πεδίο της Λευκάδας του Στάμου και ανακαλύπτουμε τις ανεξάντλητες δυνατότητες των χρωμάτων, δίνοντας έμφαση στη δύναμή τους και στον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν για να εκφράσουν τον ψυχισμό και τις εμπειρίες ενός καλλιτέχνη.

Μέσα από τον πειραματισμό και την παραγωγή μοναδικών χρωμάτων, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν δυναμικές χρωματικές επιφάνειες που θα αντανακλούν τον δικό τους ψυχικό κόσμο και τις οπτικές εμπειρίες. Κάθε Σάββατο, 10.30-12.00, από 30/09 έως  02/12.

Μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται σε καμβά

Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών: Πώς μπορεί μια αυγοθήκη να μεταμορφωθεί στον τέλειο καμβά; Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από την περιοδική έκθεση «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 3 Δεκεμβρίου και καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να ανακαλύψουν το έργο του Γάλλου ζωγράφου Henri de Toulouse-Lautrec.

Τα παιδιά γνωρίζουν τα πρόσωπα και τις ιστορίες που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη μέσα από ένα ταξίδι στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα. Με αφορμή τις ιδιαίτερες προσωπικότητες που αναπαριστά ο Toulouse-Lautrec, τα παιδιά δημιουργούν τους δικούς τους χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

Μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται σε καμβά και φιλοξενεί με χιουμοριστική και παιγνιώδη διάθεση μια μικρή ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται γύρω από ένα πρόσωπο βγαλμένο από άλλη εποχή. Κάθε Σάββατο, 12.30-14.00, από 30/09 έως 02/12.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος μπορεί κανείς να βρει διαδικτυακά: https://goulandris.gr/el/education/cycle/kids-programmes.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024